Wall Street raportează cel mai bun trimestru pentru băncile de investiţii din ultimii doi ani: Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley, Bank of America şi Citigroup au încasat comisioane în valoare de 8,2 miliarde de dolari

Urmărește
136 afișări
Imaginea articolului Wall Street raportează cel mai bun trimestru pentru băncile de investiţii din ultimii doi ani: Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley, Bank of America şi Citigroup au încasat comisioane în valoare de 8,2 miliarde de dolari

Wall Street a înregistrat cel mai bun trimestru pentru băncile de investiţii din ultimii peste doi ani, în ceea ce bancherii au declarat a fi „primele etape” ale unei redresări susţinute, scrie publicaţia Financial Times.

Cele mai mari cinci bănci de investiţii - Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Bank of America şi Citigroup - au raportat împreună comisioane din investiţii bancare de 8,2 miliarde de dolari în al doilea trimestru, o creştere de 40% faţă de anul precedent şi cea mai mare de la începutul anului 2022.

Toate băncile, cu excepţia Goldman, au anunţat venituri mai mari decât se aşteptau din investment banking pentru acest trimestru. Directorul financiar al Morgan Stanley, Sharon Yeshaya, a declarat marţi că, pe măsură ce cumpărătorii şi vânzătorii au început să reducă decalajul de evaluare care a împiedicat tranzacţiile, „ne aşteptăm să fim încă la începutul unei reveniri a activităţii de investment banking”, reluând o frază folosită de directorul executiv al Goldman, David Solomon, cu o zi mai devreme.

„Cifrele arată grozav”, a spus Brennan Hakwen, analist la UBS, care a afirmat că acestea «au alimentat cu adevărat această naraţiune a redeschiderii pieţelor de capital, care a fost tematică şi absolut centrală pentru investitori».

Fiecare dintre cele cinci mari bănci de investiţii a depăşit indicele de referinţă S&P 500 în ultimele trei luni.

Marţi, comentariile optimiste ale directorului executiv al Morgan Stanley, Ted Pick, cu privire la perspectivele băncilor de investiţii, au contribuit la inversarea efectelor negative ale rezultatelor trimestriale mixte asupra acţiunilor băncii.

„Cred că ne aflăm în stadiile incipiente ale unui ciclu multianual condus de băncile de investiţii”, a declarat Pick analiştilor. „Suntem destul de convinşi de acest apel”.

Solomon de la Goldman a declarat în cadrul unei convorbiri telefonice cu analiştii că „portofoliul bancar de investiţii al firmei a crescut semnificativ în acest trimestru” şi că este posibil ca activitatea să se intensifice în continuare, în timp ce directorul financiar al JPMorgan, Jeremy Barnum, a declarat că discuţiile cu clienţii cu privire la tranzacţii au fost „cu siguranţă ridicate”.

De asemenea, au crescut comisioanele pentru subscrierea de acţiuni şi pentru tranzacţiile de fuziuni şi achiziţii.

Veniturile legate de emisiunile de acţiuni au crescut cu 36%, ajungând la 1,8 miliarde de dolari, al doilea trimestru fiind stimulat de listarea pe Nasdaq a platformei sud-coreene de benzi desenate online Webtoon Entertainment, care a strâns 315 milioane de dolari.

Goldman, Morgan Stanley, JPMorgan şi Evercore au condus această tranzacţie, în timp ce JPMorgan, BofA şi Morgan Stanley conduc IPO-ul pentru Ardent Health Partners, care ar putea ridica peste 300 de milioane de dolari.

JPMorgan a generat taxe în valoare de 495 de milioane de dolari din ofertele de acţiuni în trimestrul respectiv, urmată de Goldman, care a obţinut 425 de milioane de dolari.​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici