GALERIE FOTO  Whisper 50, catamaranul electric care se reîncarcă de la panouri solare

Datorită utilizării masive a panourilor fotovoltaice moderne, se pot exploata cele două motoare alimentate cu baterii pentru navigare nelimitată.

Urmărește
478 afișări
Imaginea articolului Whisper 50, catamaranul electric care se reîncarcă de la panouri solare

Catamaranele cu motor au intrat mai târziu pe piaţă în comparaţie cu modelele cu vele, profitând de avantaje - în primul rând nivelul de confort - şi adăugând posibilitatea de a putea naviga chiar şi în absenţa vântului.

Noua frontieră este reprezentată de motorizarea electrică, care are un dublu avantaj: nu poluează deloc şi se face economie de combustibil.

Problema este cum se alimentează bateriile: alegerea şantierului naval francez Whisper a fost să monteze o suprafaţă mare de panouri fotovoltaice, astfel încât să permită o autonomie nelimitată pentru perechea de motoare electrice de 100 kW, cu condiţia unei navigări pe vreme senină, la viteze de 5/6 noduri, care sunt socotite potrivite pentru un catamaran.

Fondatorul şantierului naval, fostul marinar Guy Marchal, adept al durabilităţii maxime, spune mereu: „Cu cât sunt mai multe bărci ca ale noastre, cu atât va fi mai bine pe mare”.

Cu 15 metri lungime şi 7,5 metri lăţime, Whisper 50 oferă spaţii importante chiar şi în exterior. Întregul corp central este ocupat de living, înconjurat de ferestre la 360 de grade şi în comunicare directă cu un spaţiu exterior plăcut - protejat deasupra - cu masă şi cu scaune.

Sala principală este splendidă, cu 43 m2 de spaţiu deschis, plin de zone de lounge şi o bucătărie completă. Zona de dormit este împărţită în trei cabine, inclusiv o cabină proprietară, o cabină dublă şi o cabină twin.

Opţional, este disponibilă o configuraţie cu patru cabine.

Revenind la autonomie, navigând la 9 noduri poţi avea 5 ore de autonomie în timp ce adăugând „boost”-ul perechii de generatoare de 20 kW (benzină), Whisper 50 poate merge cu până la 15 noduri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici