- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.06.2013, 13:54)
- Ovidiu Tempea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ZF Bankers Summit 2013 - Preşedinte executiv UniCredit Ţiriac: Nu favorizăm creditarea în valută, dar ecartul referinţelor este mare şi clienţii nu-l pot duce
Oferta de credite în valută este o cerinţă a pieţei, din cauza ecartului mare dintre ratele de referinţă la euro şi lei, afirmă preşedintele executiv al UniCredit Ţiriac, Răsvan Radu, precizând că oportunităţile oferite de piaţă pentru creşterea finanţărilor par mai mici în acest an faţă de 2012.
Urmărește
145 afișări
Răsvan Radu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
"Nu favorizăm creditarea în valută, venim în întâmpinarea nevoilor clienţilor. Ecartul este mare şi sunt clienţi care nu pot suporta acel cost", a spus Radu la ZF Bankers Summit 2013.
Oficialul UniCredit a explicat că nu se referă la ecartul dintre dobânzile pasive şi active pe cele două valute, sau la marja aplicată de bănci, ci la ecartul între referinţa la euro şi referinţa la lei.
România are cea mai înaltă dobândă de referinţă din Uniunea Europeană, de 5,25% pe an, în timp ce rata de referinţă a Băncii Centrale Europene (autoritatea monetară din zona euro) se situează la 0,5% pe an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Răsvan Radu spune că creditarea nu este oprită şi trebuie anallizat de la bancă la bancă, întrucât există bănci care nu mai pot credita şi atrag resurse pentru acoperirea creditelor din sold, bănci care stau bine şi nu vor să se expună şi bănci care vor să crească.
"În zona companiilor mici am crescut anul trecut cu 50%, la companii medii cu 16%. Acolo unde a fost cerere am fost prezenţi să onorăm cererea. La persoane fizice, unde nu a fost cerere, am achiziţionat portofoliu de la RBS pentru a ne creşte prezenţa (...) Piaţa nu oferă oportunităţi de creştere. Anul acesta oportunităţile oferite de piaţă sunt mai mici decât anul trecut", a spus Răsvan Radu.
Pentru acest an, oficialul UniCredit Ţiriac a arătat că intenţionează o creştere semnificativă pe leasing operaţional, pornind de la baza mare de clienţi corporate pe care banca o deţine. Potrivit lui Radu, UniCredit are o cotă de piaţă de peste 10% pe companii.
"Nu vrem să achiziţionăm corporate pentru că în zona asta stăm bine, cu o cotă de piaţă de peste 10%. Avem clienţii pe care-i dorim. Deci ne interesează achiziţia punctuală de clienţi, nu a unor portofolii", a precizat Răsvan Radu.
Întrebat care ar fi soluţia pentru rata înaltă de neperformanţă din sistemul bancar, preşedintele UniCredit Ţiriac a arătat că nu crede într-un AVAB privat, arătând că este nvoie ca economia să crească din nou, să existe investiţii şi proiecte de infrastructură.
"Noi nu putem face mai mult, am crescut foarte mult participarea la poriecte europene. Există limiări. Ne-am afirmat repetat dorinţa de implicare îm analiza proiectelor depuse (...) Cred că pe partea de evaluare a proiectelor putem aduce valoare adăugată. Sunt multe proiecte care se aprobă, dar nu se califică pentru finanţarea bancară", a mai spus Radu.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe