COMENTARIU Lelia Munteanu: Bibi bate recordul lui Churchill

Astăzi la 21 (ora României), prim ministrul Israelului, invitat, va ţine un discurs în faţa Congresului american (foto – secvenţă de la speech-ul din 2015). A plecat spre Washington de luni, însoţit de legendara sa soţie Sarah.

Urmărește
1260 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Bibi bate recordul lui Churchill

COMENTARIU Lelia Munteanu: Bibi bate recordul lui Churchill

Spectacolul oratoric va fi aşa cum ne-a obişnuit şi chiar peste, având acum încă şi mai multe mize personale în joc: patetic cu inflexiuni mistice, provocator cu nuanţe elegiace. Va cita din profetul Amos, dar va face trimiteri şi la viziunile profetice ale lui Trump asupra Israelului.

Preşedintele Biden va fi scutit de reproşuri lui Netanyahu, după ce şi-a anunţat retragerea din cursa prezidenţială. Va primi elogii. Dacă lucrurile ar fi stat altminteri, probabil că şi-ar fi rezervat parte din discurs deplângând ultima întârzierile în furnizarea de armament.

Marele Bibi bate astăzi recordul lui Churchill în faţa Congresului – liderul de la Ierusalim este la al patrulea.

Va vorbi despre Iran şi proxy-urile lui din Axa de Rezistenţă, cu accent pe Hizballah.

Probabil va avea parte şi de ceea ce lideri ai Forumului Familiilor Ostetecilor din Gaza numeau "butaforie", sfătuind ostatecii recuperaţi să nu îl însoţească pe Netanyahu la Washington pe post de marionete. Mai ales că, de curând, prim-ministru (care este şi comandant al Armatei) a făcut în Cabinetul de Securitate o declaraţie care i-a scandalizat: „Nu ar trebui să fim stresaţi. Hamas este cel care trebuie să fie. Ostaticii suferă, dar nu mor".

Altminteri, se aşteaptă declaraţii dure din partea congresmanilor care s-au opus invitării sale. Se aşteaptă, de asemenea, ca speech-ul său să fie acompaniat din stradă de manifestaţii pro-palestiniene (pro-Hamas, cum le cataloghează Guvernul extremist de la Ierusalim).  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici