COMENTARIU Lelia Munteanu: Corona-şmecherii şi în Israel

Nu trece o zi fără ca un demnitar să încalce restricţiile.

2047 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Corona-şmecherii şi în Israel

COMENTARIU Lelia Munteanu: Corona-şmecherii şi în Israel

În ideea de a fenta sistemul, mai nou oamenii îşi lasă telefoanele acasă sau în maşină, ca să evite apelurile "intră în carantină" ale Shin Bet-ului. A crescut, în acelaşi timp, numărul cumpărătorilor de telefoane ne-inteligente, despre care se crede că ar fi mai greu de localizat.

Aproape zilnic câte un demnitar e prins că nu respectă restricţiile, ceea ce accentuează neîncrederea în autorităţi. Ieri au fost difuzate public imagini de la onomastica soţiei ministrul Sănătăţii, Yuli-Yoel Edelstein (foto), la care au participat 50 de persoane. Edelstein a argumentat că - deşi fusese anunţată - măsura cu limitarea numărului de persoane la 20 nu intrase în vigoare.

Sălile de fitness nu s-au închis, dar e interzisă prezenţa clienţilor în spaţiul destinat... mersului sau alergatului pe bandă. Cu alte cuvinte, s-au cam închis.

Aseară, premierul a anunţat planul de susţinere a celor loviţi economic de covid, cu referire la salariaţi, liber-profesionişti şi antreprenori. (Ajutorul de şomaj, de pildă, se prelungeşte până în iunie anul viitor). Ca orice plan, sună bine. Problema e cum va fi aplicat şi, mai ales, dacă populaţia crede că va fi vreodată aplicat.   

Mâine seara, după închierea Shabbatului, e programat un miting al tuturor celor afectaţi economic - de la oameni de afaceri la artişti.
În ultimele zile se tot vorbeşte în mediile politice despre faptul că "situaţia" va dura cam un an. N-ar fi de mirare, dacă ţinem seama că responsabilii au pierdut cadenţa în "intrecerea" cu coronavirusul. În continuare - aproximativ 1300 de cazuri noi zilnic. Creşte şi numărul bolnavilor în stare gravă - acum sunt în jur de 120. Dar ventilaţi nu sunt mulţi - vreo 30, şi nici numărul total al morţilor nu e, slavă Domnului, mare - 334.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici