- Home
- Editorialiștii
- (22.03.2020, 12:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Lelia Munteanu: Covid-19. Teza expunerii controlate
Emoţionant: preşedintele Israelului (cu atribuţii preponderant ceremoniale) s-a trasformat în bunic virtual şi le citeşte poveşti copiilor obligaţi să stea acasă.
Urmărește
997 afișări
Covid-19. Teza expunerii controlate
Premierul Netanyahu şi-a prezentat aseară, pe Canal 12, strategia de luptă cu Covid-19.
În situaţii de criză, Regele Bibi se simte ca peştele în apă. E foarte convingător în a convinge masele că toate pârghiile de control se află exclusiv în mâinile lui şi doar el deţine soluţia.
"Suntem în mijlocului celei mai dure epidemii pe care am cunoscut-o din Evul Mediu până astăzi. Cele mai multe ţări sunt pe punctul de a pierde controlul, inclusiv ţări dezvoltate ca Germania, Franţa şi în curând, de asemenea, Statele Unite. Există la ora actuală ţări care au lipsuri uriaşe, iar noi suntem relative bine".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Strategia premierului Netanyahu este de a depista cât mai rapid pozitivii şi a-i izola până la dispariţia virusului. Apoi, prin analize de sânge, să fie identificaţi cei care au deja anticorpi, pentru a fi returnaţi în câmpul muncii. (În Israel sunt acum aproape o jumătate de million de şomeri tehnici şi concediaţi fără plată).
Strategia sună minunat, însă – evident - e foarte greu de aplicat. Ar însemna, de pildă, ca un angajator să primească la muncă doar pe cei care au avut coronavirus şi au deja anticorpi. Complicat.
Între specialiştii israelieni, circulă ideea unei "expuneri controlate" la noul coronavirus a personalului medical. Adică, îi contaminezi sub supraveghere şi aştepţi să devină negativi, după care îi readuci în spitale, fără să mai existe spaima contaminării. Asta ar putea rezolva multe probleme - lipsa echipamentelor de protecţie, de exemplu. Partea proastă a tezei e că procesul ar putea dura aproximativ şase săptămâni. Şi se pune, în plus, problema familiilor, care s-ar contamina şi ele. Însă, aplicată inteligent, de specialişti în prevenirea bolilor infecţioase, poate fi o idee (specialiştii în tratarea bolilor infecţioase sunt o categorie aparte). Nu e acelaşi lucru cu iniţiativa iniţială a pripitului premier britanic Alexander Boris de Pfeffel Johnson, fascinat de teoria "imunizării în turmă" (care, chiar dacă a fost repede abandonată, a costat timp, iar timpul se măsoară astăzi în vieţi omeneşti).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe