COMENTARIU Lelia Munteanu: Netanyahu sprijină şi aşteaptă instalarea lui Trump la Casa Albă

Aseară: primul interviu acordat presei israeliene de premierul Netanyahu după 7 octombrie. Fireşte, la un canal TV, care îi împărtăşeşte opiniile, Canal 14.

Urmărește
1046 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Netanyahu sprijină şi aşteaptă instalarea lui Trump la Casa Albă

Foto, din emisiune. În stanga sus, lângă Maghen David (Steaua lui David), stă scris: „Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom învinge". În dreapta, pe roşu: „Statul Israel se luptă". Jos, pe alb, bolduit: „Ziua de după".  Dedesubt: „Prim-ministrul Netanyahu: „Vrem să creăm un directorat cu palestinieni localnici".

În ciuda valului de emoţii pe care l-a ridicat, mai ales în rândul familiilor celor 120 de ostateci din Gaza, premierul Netanyahu (comandant al Armatei) n-a spus mai nimic nou. Că se opune Rezoluţiei Consiliului de Securitate ONU privind încetarea focului în Gaza, a declarat-o, încă de când textul viitoarei rezoluţii era prezentat de preşedintele Biden drept un plan israelian.

Soluţia post-război, cu Gaza gestionată de triburi locale, nu e nouă şi nici foarte serioasă nu pare a fi. Faptul că respinge ideea Administraţiei Biden care propusese guvernarea Gazei de către Autoritatea Palestiniană din Cisiordania, o spune explicit pentru prima oară. 

Că se prezintă pe el însuşi ca martir, luând asupră-şi toate nemulţumirile venite de la Washington, nu mă miră – e un mare artist alş victimizării.

Ceea ce devine tot mai clar este că Marele Bibi încearcă, cu bună ştiinţă, să îl ajute pe Trump să câştige alegerile, provocându-l pe Biden să se arate un lider slab, confuz şi şi contradictoriu în deciziile sale.

Interesul premierului Benjamin Netanyahu este acum ca Donald Trump să ajungă în Biroul Oval, astfel sperând să primească mână liberă. Ceea ce omite este că lui Trump îi plac liderii autoritari iar, până în ianuarie, din autoritatea sa – măcinată între uriaşele manifestări de stradă care îi cer demisia şi santajele la care îl supun colegii extremişti de coaliţie -  este probabil să nu mai rămână mare lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici