- Home
- Editorialiștii
- (03.10.2023, 22:27)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Lelia Munteanu: O întrebare fără răspuns
Urmărește
877 afișări
Încep să-l cred pe Swedenborg (cel povestit de Borges, pentru că nu l-am citit niciodată): morţii nu ştiu că au murit, află (prea) târziu, când nu mai e nimic de făcut. Uneori ei mai trec pe-aici, ca să se intereseze de noi, cei aflaţi în umbră.
Paul Wittgenstein (1887-1971) tocmai a trecut pe-aici. L-am visat cântând. Tot nu-şi recuperase mâna dreaptă.
Cred că fratele marelui gânditor al secolului XX (autor al unei singure cărţi, Tractatus Logico-Philosophicus), nu e prima oară când dă o raită prin lumea noastră. Pentru el, Ravel a compus straniul Concert pentru pian şi orchestră în re major, pentru mâna stângă. (Paul a fost un virtuoz pianist de concert, până să îşi piardă mâna dreaptă în Primul Război Mondial).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Cu piesa prietenului său Ravel a urcat pe scena sălii Pleyel din Paris, pe 17 ianuarie 1933. (Înregistrarea de mai jos e prezententă ca fiind de acolo. Greu de crezut, câtă vreme cântă pe un Baldwin, pian de fabricaţie americană).
Tema principală a concertului al cărui solist e Paul Wittgenstein (foto) urcă din arpegii lente în tăriile gregoriene.
Momentul în care orchestra tace subit ca să facă loc pianului nu mi-l pot scoate din minte. E ca liniştea evlavioasă în care îţi înfăşori dragostea când iubeşti peste iubire.
De ce am scris asta? Să urmăriţi întregul concert, până la acel glissando (alunecare de la un sunet la altul prin diatonice) abrupt, ca o întrebare fără răspuns.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe