COMENTARIU Lelia Munteanu: Portofelele lui Ciolacu

Am un enorm de foarte deosebit respect pentru domnu’ Marcel. N-am fost în localitate, dar aud că a ajuns prim-ministru. Conduce Guvernu’, de mare efect, ca un şef de sală.

693 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Portofelele lui Ciolacu

COMENTARIU Lelia Munteanu:Portofelele lui Ciolacu

Şi-a tras ţoale de liberal, dar tot social-democraţia e în inima şi-n sufletul lui dânsul.

Are un singur of - şi-n sculare, şi-n culcare: Mircea Geoană.

Dar iată faptele (vorba unui şef de post): era într-o joi. Ciolacu explica presei cârcotaşe - frumos, elegant, cât de cât - cum se negocieşte (pe principiul “Ies în drum şi fac cu mâna/ Ia-mă, nene, cu maşina”) funcţia de Comisar European pentru Apărare (în cazul în care nu-i ies lui Iohannis manevrele cu NATO): „România a început să negocieze, cum este normal. Conform unei decizii a Curţii, nu Premierul, ci Preşedintele este reprezentantul României în Consiliu. Am început aceste discuţii şi negocieri în interiorul familiei europene din care facem parte. Împreună cu colegul meu Victor Negrescu şi ceilalţi, suntem în mijlocul acestor negocieri, care se fac din timp. Este importantă şi persoana care se va ocupa, pentru a merge pe un portofelu foarte important“.

V-aţi prins, a dat-o pe bune: nu portofoliu, ci portofel. Iată un premier care spune ce gândeşte.

Aici conferinţa de presă s-ar fi terminat, doar că pe un jurnalist (că altfel nu pot să-i spun) l-a lovit ideea să întrebe dacă ar putea fi propus Comisar European chiar Mircea Geoană. E greu, totuşi, să îl pui în încurcătură pe eroul care a unit PSD cu PNL, cum ai uni Steaua cu Dinamo. Ciolacu a răspuns memorabil, chiar de neuitat, abisal de adânc: „Nu... Nu mi-a trecut prin cap. Acum că mi-aţi spus şi m-aţi întrebat...  Chiar mă gândeam cum o să arate Mănăstirea Voroneţ cu <Hristos a Înviat> fără sigla NATO, doar cu sigla Comisiei...”.

Nu s-ar pune, dar în aceeaşi aripată conferinţă de presă ne-a învăţat şi diferenţa dintre plângere şi dosar: „Este posibil ca eu, Marcel Ciolacu, (el înşile, n.m.), de fapt sunt ferm convins, să am plângeri făcute la DNA. Asta nu înseamnă că am dosar penal”. Să fie vorba despre o plângere pentru portofelu pe care vrea să-l palmeze la UE? Bine, am înţeles că nu dânsul, ci Preşedintele. Dar dacă  - ferească Sfâtul Ştefan cel Mare, ctitorul Voroneţului - îl bagă ăia la favorizarea infractorului?  

Concluzia?... Special pentru domnu’ Marcel, aflat la greu, la Palatul Victoria. De ascultare. La minor:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici