- Home
- Editorialiștii
- (28.11.2020, 22:34)
- Sorin Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU | Sorin Avram: Oare să-l credem pe domnul preşedinte?
Urmărește
1504 afișări
COMENTARIU | Sorin Avram: Oare să-l credem pe domnul preşedinte?
”Resping categoric orice demers de numire în funcţii publice a unor persoane care nu întrunesc condiţiile cerute de lege şi nu au experienţă în domeniul în care sunt propuse”. Foarte bine le spuneţi, domnule preşedinte!
”Considerarea recompensei politice drept unic principiu de funcţionare a statului este apanajul unei mentalităţi învechite şi reprezintă totodată un afront adus cetăţenilor şi o frână în dezvoltarea oricărei societăţi democratice”. Corect, domnule preşedinte!
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
”Sistemul bugetar nu mai poate fi cadrul în care îşi găseşte facil locul o clientelă politică incompetentă”. Ţineţi-o tot aşa, domnule preşedinte!
”În urma cazului de la Mureş semnalat de către mass-media am avut o discuţie cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, despre necesitatea accelerării procesului de audit în sfera administraţiei publice, ca demers absolut obligatoriu pentru reconstrucţia României pe baze şi valori solide”. Bravo, domnule preşedinte!
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat dur ca urmare a reportajului ”Recorder” referitor la numirile făcute pe criterii politice, după ce iniţial spuse că nu cunoaşte cazul de la Mureş. Domnul Iohannis a fost tăios, însă a evitat să vorbească direct despre Guvernul PNL, protejându-l astfel, spunând la un moment că ”toate partidele trebuie să înţeleagă faptul că statul, prin tot ceea ce întreprinde, se află în slujba cetăţeanului”.
Dar oare să-l credem pe domnul preşedinte atunci când spune că se opune ferm numirilor făcute pe criterii politice şi că ar trebui promovată meritocraţia şi numai meritocraţia?
Oare ar trebui să-l credem pe Klaus Iohannis după ce acesta, de exemplu, a condamnat la fel de ferm traseismul politic? Rezultatul? PNL s-a umplut de traseişti politic pentru alegerile locale din septembrie. Domnul Iohannis a condamnat, PNL a racolat, PNL a câştigat şi viaţa merge mai departe. Ce să mai faci?
Klaus Iohannis a reacţionat aspru doar după ce pagina sa oficială de Facebook a fost inundată de critici ca urmare a primei sale reacţii în cazul Târgu-Mureş. Domnul Iohannis fiind principalul vector de imagine al PNL în această campanie electorală şi dorindu-şi cu ardoare victoria partidului său în alegeri nu putea rămâne indiferent la valul de critici. Dar oare ce s-ar fi întâmplat dacă ancheta ”Recorder” ar fi fost difuzată după 6 decembrie?
Oare ce s-ar întâmpla dacă după alegerile parlamentare Klaus Iohannis ar avea şi Parlamentul Său, pe care tot îl cere? Cu Parlamentul Său, cu Guvernul Său, cu Justiţia Sa şi, în general, cu Ţara Sa, e greu de spus că preşedintele României se va mai obosi să răspundă criticilor privind politizarea şi să vorbească răspicat despre ”viziunea mea despre România normală”.
După alegerile din 6 decembrie, cu sacii de voturi în căruţă şi cu instituţiile statului la butonieră, Klaus Iohannis probabil va pleca într-o lungă şi binemeritată vacanţă, iar la întoarcere, dacă va avea chef, va critica în termeni duri eventualele politizări şi ne va reaminti că domnia sa are o viziune cât se poate de clară în ceea ce priveşte România normală.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe