- Home
- Externe
- (26.01.2023, 07:24)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A fost descoperit locul în care Prigojin îşi îngroapă „carnea de tun”
Gruparea Wagner: cimitirul din Rusia al grupului paramilitar s-a extins de şapte ori în două luni.
Urmărește
7936 afișări
A fost descoperit locul în care Prigojin îşi îngroapă „carnea de tun”
În doar câteva luni, cimitirul în care sunt îngropaţi mercenarii grupării paramilitare Wagner căzuţi în luptele din Ucraina a fost extins semnificativ. Acest lucru este relevat de imaginile din satelit şi de o investigaţie a New York Times, care dezvăluie cât de grele au fost pierderile trupelor lui Evgheni Prigojin.
Lărgirea cimitirului a coincis cu patru luni de lupte aprige în Donbass, în care soldaţi ai armatei obişnuite a Moscovei şi mercenari Wagner au încercat să avanseze spre nord.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Potrivit informaţiilor de la Washington, Wagner a pierdut mii de soldaţi pe front, dintre care 90% sunt foşti condamnaţi care au fost eliberaţi din închisoare după ce au acceptat să ia armele în mâini şi să fie trimişi în Ucraina.
Într-o imagine prin satelit făcută pe 24 ianuarie, aproximativ 170 de morminte sunt vizibile în cimitirul despre care se ştie că este locul de înmormântare al celor căzuţi din Wagner. Un număr care a crescut de 7 ori faţă de o imagine a aceluiaşi cimitir datând de acum două luni.
Faptul că Wagner are propriul cimitir este un alt semn al importanţei tot mai mari pe care gruparea o deţine în Rusia şi al încercării de a depăşi armata regulată din punct de vedere al fiabilităţii.
Cimitirul se află în satul Molkin
Existenţa cimitirului, care se află în micul sat Molkin, la câţiva kilometri sud-est de Krasnodar, a fost dezvăluită în decembrie de Vitali Wotanovski, activist şi fost ofiţer în Forţele Aeriene Ruse. Nu departe de Molkin se află principalul centru de instruire al formaţiunii paramilitare.
Wotanovski a explicat pentru New York Times că vizitează în mod regulat diferite cimitire, pentru a documenta câţi soldaţi ruşi au căzut în Ucraina şi precizează că nu ar fi descoperit cimitirul Molkin dacă localnicii nu i-ar fi dezvăluit că morţii din Batalionul Wagner sunt îngropaţi acolo.
Într-o serie de vizite la faţa locului, activistul a fotografiat noile morminte şi a distribuit fotografiile pe canalul său Telegram. Locuitorii din Molkin i-au mai spus că multe cadavre au fost incinerate.
Prigojin însuşi, în septembrie anul trecut, a făcut referire la un cimitir al grupării sale, în timp ce recruta prizonieri ruşi, promiţându-le că va avea grijă de cadavrele lor: „Pentru cei care nu ştiu unde vor să fie îngropaţi, noi îi va îngropa lângă capela Wagner”.
Asta după ce ONU şi alte organizaţii pentru drepturile omului au acuzat în trecut Wagner de uciderea civililor şi de execuţii în masă.
A cemetery used by Wagner to bury its fighters killed in Ukraine has increased nearly seven times over the past two months, @Maxar satellite imagery shows. W/ @dim109, @bottidavid. More: https://t.co/1JQJ4mC8IQ pic.twitter.com/fnozX8R5Sb
— Christiaan Triebert (@trbrtc) January 25, 2023
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace