A murit Benoit Violier, "cel mai bun maestru bucătar din lume" - VIDEO

Maestrul bucătar franco-elveţian Benoit Violier, al cărui restaurant a fost desemnat "cel mai bun din lume" în luna decembrie, a murit la vârsta de 44 de ani, potrivit primelor indicii cauza decesului fiind sinuciderea, informează theguardian.com.

16882 afișări
Imaginea articolului A murit Benoit Violier, "cel mai bun maestru bucătar din lume" - VIDEO

A murit Benoit Violier, "cel mai bun maestru bucătar din lume" - VIDEO

Benoit Violier a fost găsit mort, duminică, în casa sa, au declarat reprezentanţii Poliţiei elveţiene, într-o declaraţie de presă, precizând că maestrul bucătar s-ar fi sinucis prin împuşcare.

Poliţia a deschis o investigaţie în acest caz, pentru a stabili cauzele exacte ale morţii lui Benoit Violier.

Totodată, familia lui Benoit Violier a solicitat să îi fie respectat dreptul la intimitate în aceste momente dificile.

Benoit Violier conducea Restaurant de L'Hôtel de Ville din oraşul elveţian Crissier, din apropiere de Lausanne. Acesta se mândrea cu trei stele Michelin şi a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume, în luna decembrie, de către ghidul gastronomic francez laliste.com. La momentul respectiv, acesta a fost selectat dintr-o mie de restaurante din 48 de ţări.

"Este minunat, este un lucru excepţional pentru noi. Această clasare va motiva şi mai mult echipa noastră", a declarat, la momentul respectiv, Benoit Violier.

Violier se afla la conducerea acestui restaurant, alături de soţia sa, Brigitte, din anul 2012, după retragerea mentorului său, Philippe Rochat, o altă figură marcantă a bucătăriei franceze. Philippe Rochat a murit anul trecut, la vârsta de 61 de ani, după ce i s-a făcut rău în timp ce se plimba cu bicicleta.

Benoit Violier s-a născut în Saintes, Charente-Maritime, Franţa, într-o familie de viticultori, şi s-a mutat în Elveţia în 1996, pentru a lucra cu Philippe Rochat. În urmă cu doi ani, Benoit Violier a obţinut cetăţenia elveţiană.

De la un an la altul, Benoit Violier şi-a consolidat cariera, iar în 2013 a fost desemnat Maestrul bucătar al anului, de către influentul ghid Gault & Millau.

Un vânător pasionat, Benoit Violier a fost un specialist al preparării vânatului. Acesta a fost renumit şi pentru folosirea produselor locale, de sezon, în reţetele sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici