Administraţia Donald Trump a prezentat planul de REFORMĂ FISCALĂ, care conţine o serie de reduceri, dar nu se ştie cum vor fi compensate

Administraţia Donald Trump a prezentat miercuri proiectul de reformă fiscală, catalogat drept "cea mai mare scădere de taxe" din istoria SUA, conţinând reduceri pentru companii şi persoane fizice, dar nu este clar cum vor fi compensate aceste diminuări, informează agenţia Bloomberg.

Urmărește
969 afișări
Imaginea articolului Administraţia Donald Trump a prezentat planul de REFORMĂ FISCALĂ, care conţine o serie de reduceri, dar nu se ştie cum vor fi compensate

Administraţia Trump a prezentat o serie de reduceri fiscale,dar nu se ştie de unde vor fi compensate (Imagine: Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)

Proiectul de reformă fiscală a fost prezentat de Gary Cohn, principalul consilier pentru Afaceri Economice al preşedintelui Donald Trump, şi de Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei.

Planul prevede reducerea impozitului federal până la nivelul de 15% pentru companii, întreprinderi mici şi pentru toate tipurile de parteneriat. De asemenea, ar urma să fie introdusă o taxă unică pentru veniturile obţinute de companii americane în străinătate, volumul acestora fiind estimat la 2.600 de miliarde de dolari.

Pentru persoanele fizice, propunerea este de condensare a impozitului diferenţiat în doar trei tipuri, comparativ cu şapte în prezent, şi reducerea celei mai înalte cote de impozitare de la 39,6% la 35%. Celelalte două cote de impozitare diferenţiată vor fi de 10% şi 25%.

Planul prevede eliminarea unor deduceri fiscale de tip statal şi regional, o modificare ce ar putea afecta susţinerea politică în state precum California şi New York, unde fiscalizarea este mai amplă. "Nu este sarcina Administraţiei federale să subvenţioneze statele", a argumentat Steve Mnuchin.

Cota suplimentară de impozitare de 3,8%, impusă persoanelor care înregistrează venituri nete de peste 200.000 de dolari anual, va fi anulată, la fel ca impozitul minim alternativ şi taxa imobiliară specială.

"Deşi suntem în anul 2017, încă avem o taxă pentru companii din 1998, iar acesta este una dintre cauzele pentru care suntem una dintre cele mai puţin dezvoltate naţiuni în materie de fiscalitate corporatistă", a argumentat Gary Cohn.

"Aceasta va fi una dintre cele mai mari scăderi de taxe din istoria Statelor Unite şi suntem determinaţi să implementăm aceste reforme", a spus, la rândul său, Steve Mnuchin.

Planul de reformă fiscală va întâmpina o opoziţie acerbă în Congresul SUA, atât din partea opoziţiei democrate, cât şi din partea unor politicieni republicani. Partidul Republican este divizat în legătură cu modul de compensare a reducerilor fiscale propuse de preşedintele Donald Trump.

Steve Mnuchin şi alţi reprezentanţi ai Administraţiei de la Washington susţin că reducerile fiscale vor stimula investiţiile şi implicit creşterea economică, dar nu este clar dacă planul va reuşi în mod real compensarea reducerilor fiscale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici