Prima pagină » Știri externe » Aeroportul JFK, închis temporar după ieşirea de pe pistă a unui avion care a alunecat pe zăpadă

Aeroportul JFK, închis temporar după ieşirea de pe pistă a unui avion care a alunecat pe zăpadă

Traficul aerian pe Aeroportul John Fitzgerald Kennedy (JFK) de la New York a fost închis timp de două ore şi jumătate, duminică dimineaţa, din cauza unor ploi îngheţate (freezing rain) şi ninsorii care au antrenat ieşirea de pe pistă a unui avion, au anunţat autorităţile.
Aeroportul JFK, închis temporar după ieşirea de pe pistă a unui avion care a alunecat pe zăpadă

Aeroportul a fost închis la ora locală 8.32 (15.32, ora României), pentru a permite deszăpezirea pistelor. Redeschiderea era prevăzută pentru ora locală 11.30 (18.30, ora României), potrivit Administraţiei Aviaţiei Civile (FAA), dar a avut loc înainte de ora locală 11.00 (18.00, ora României), potrivit Autorităţii Aeroportuare, care gestionează aeroportul newyorkez.

Închiderea pistelor a fost dispusă după aterizarea unui avion aparţinând companiei Delta Airlines, venind de la Toronto (Canada), care a alunecat şi a lovit o baliză în timp ce se afla pe o cale de acces către piste. Incidentul nu s-a soldat cu vreun rănit în rândul celor 35 de persoane de la bord, potrivit postului ABC.

Întârzierile la decolare de pe aeroport, unul dintre cele mai importante din Statele Unite, depăşeau o oră şi 50 de minute cu puţin înainte de ora locală 11.00 (18.00, ora României), iar 15 zboruri au fost anulate, potrivit site-ului flightaware. com, specializat în urmărirea traficului aerian.

Pe alte aeroporturi din împrejurimi se înregistrau, de asemenea, întârzieri, de 40 de minute în medie pe La Guardia şi la Newark, în New Jersey.

De asemenea, aeroportul de la Philadelphia înregistra întârzieri în medie de două ore, la sosire, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit FAA.

Însă situaţia cea mai dificilă se înregistra pe Aeroportul O’Hare de la Chicago, unul dintre cele mai frecventate din ţară, unde zboruri prezentau o întârziere medie de cinci ore şi 19 minute.

Nordul Statelor Unite se confruntă de la începutul anului cu temperaturi polare şi ninsori, care au cauzat moartea a cel puţin 11 persoane.