Alegeri în Italia. Stânga câştigă mai multe oraşe importante, Florenţa a ales în premieră o femeie

  • Partidele de centru-stânga au câştigat alegerile locale din mai multe oraşe importante din Italia.
  • Scrutinul a avut loc duminică şi luni.
  • În premieră, Florenţa va avea o femeie în cea mai importantă funcţie a oraşului.
Urmărește
332 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Italia. Stânga câştigă mai multe oraşe importante, Florenţa a ales în premieră o femeie

Alegeri în Italia. Stânga câştigă mai multe oraşe importante, Florenţa a ales în premieră o femeie

În runda de alegeri desfăşurată duminică şi luni, partidele de centru-stânga s-au impus în cinci capitale regionale. Ele păstrează controlul asupra oraşelor Bergamo, în Lombardia, şi Bari, în Puglia. De asemenea, alianţa de centru-stânga a câştigat în Cagliari, capitala Sardiniei, şi în Perugia, din Umbria.

Alegătorii din Florenţa au ales-o pe Sara Funaro, care devine prima femeie primar. Consilier local al Partidului Democrat (PD) de centru-stânga, ea a obţinut conducerea oraşului italian cu mai mult de 60% din voturi.

Eike Schmidt, fostul director al celebrei Galerie Uffizi din Florenţa, susţinută de guvernul de coaliţie de extremă dreaptă din Italia, a obţinut doar 39% din voturi.

Rezultatul stângii de la scrutinul din Italia apare după ce dreapta a înregistrat un scor bun la alegerile pentru Parlamentul European de la începutul acestei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici