Alertă maximă în Japonia din cauza unui taifun. Milioane de oameni ar putea fi evacuaţi

  • Milioane de oameni din Japonia ar putea fi evacuaţi din cauza unui taifun.
  • Autorităţile au emis o avertizare care vizează zone în care locuiesc aproximativ cinci milioane de oameni.
  • Până în prezent, furtuna violentă a provocat patru decese.
Urmărește
653 afișări
Imaginea articolului Alertă maximă în Japonia din cauza unui taifun. Milioane de oameni ar putea fi evacuaţi

Japonia a emis cel mai înalt nivel de alertă pentru mai mult de cinci milioane de oameni după ce ţara a fost lovită de unul dintre cele mai puternice taifunuri din ultimele decenii, potrivit BBC.

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi peste 90 au fost rănite după ce taifunul Shanshan a atins pământul în sud-vestul ţării. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică, iar transporturile au fost perturbate.

Ordinul de nivel cinci emis vizează părţi ale insulei Kyushu din sud. Locuitorilor li s-a spus să ia măsuri imediate pentru salvarea vieţii, mutându-se într-un loc mai sigur sau căutând un adăpost sigur în casele lor. În alte zone, oamenii au fost sfătuiţi să plece.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici