- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (26.08.2015, 19:20)
- Ana Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorul Olandei: Republica Moldova trebuie să se reorienteze pe piaţa UE
Matthijs van Bonzel, ambasadorul Olandei în România şi Republica Moldova, a declarat miercuri, la Chişinău, că Moldova trebuie să se reorienteze pe piaţa UE şi că Olanda poate oferi asistenţă pentru creşterea calităţii producţiei agricole.
Urmărește
229 afișări
Matthijs van Bonzel (Imagine: Victor Ciupuliga / Mediafax Foto)
"Republica Moldova trebuie să se reorienteze pe piaţa Uniunii Europene. Noi vă putem oferi asistenţă în creşterea calităţii producţiei agricole în conformitate cu standardele Uniunii", a spus Matthijs van Bonzel, în timpul unei întrevederi cu preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială de la Chişinău.
Diplomatul olandez a mai spus că, după semnarea Acordului de Asociere, principala preocupare a autorităţilor de la Chişinău ar putea fi crearea condiţiilor de acces pe pieţele Uniunii Europene pentru întreprinderile şi producătorii mici şi mijlocii, inclusiv agricultori, din Republica Moldova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministrul adjunct de externe al Rusiei amenință cu începerea testelor nucleare
-
Libanul expulzează 70 de ofiţeri şi soldaţi sirieni într-o acţiune de securitate intensificată
-
Preşedinta Georgiei se alătură protestatarilor şi refuză să demisioneze, denunţând alegerile ca fiind fraudate
-
Preşedintele Azerbaidjanului: avionul a fost supus unei „interferenţe fizice şi tehnice externe”
Diplomatul olandez a subliniat necesitatea utilizării transparente a fondurilor oferite de partenerii externi Republicii Moldova.
La rândul său, Nicolae Timofti a mulţumit pentru susţinerea oferită de Olanda în parcursul european al Republicii Moldova şi pentru ratificarea Acordului de Asociere de către Parlamentul de la Haga.
De asemenea, Timofti a apreciat sprijinul acordat de Regatul Ţărilor de Jos în domeniul reformei justiţiei, pe parcursul ultimilor ani.
Van Bonzel a declarat marţi, într-o conferinţă de presă ţinută la sfârşitul mandatului său, că instituţiile din sistemul judiciar al Republicii Moldova au nevoie de sprijin şi de încurajare, buna funcţionare a statului şi economia fiind importante.
Matthijs van Bonzel a vorbit despre un program de suport pentru guvernul moldovean, referitor la justiţie, programul fiind dezvoltat "în strânsă colaborare cu România".
Ambasadorul a spus că instituţiile din România care funcţionează, DNA, DIICOT, CSM, au echivalent la Chişinău şi că acestea au nevoie de sprijin şi trebuie să fie încurajate. Diplomatul a mai spus că nu este suficient să fie indicate nişte direcţii pentru Moldova, ci este necesar ca oamenii să se întâlnească pentru a lucra împreună "judecătorii cu judecătorii, grănicerii cu grănicerii". "Aceasta este cea mai bună metodă, nu miliarde de programe imense care nu funcţionează. Trebuie ajutaţi moldovenii care vor să îmbunătăţească, stând acolo cu ei", a afirmat ambasadorul.
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit miercuri la reşedinţa de stat pe ambasadorul Olandei în România şi Republica Moldova, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice.
Matthijs van Bonzel a fost trimis la post la Bucureşti în decembrie 2011, fiind unul dintre cei mai activi ambasadori acreditaţi în România.
Ambasadorul olandez a fost unul dintre cei mai vocali diplomaţi în ceea ce priveşte combaterea corupţiei. Matthijs van Bonzel are şi o pagină de Facebook şi un cont de Twitter, prin intermediul cărora a ţinut legătura cu publicul român.
El va pleca din România în septembrie, fiind numit ambasador în Spania. "Am fost numit ambasador în Spania. O mare onoare. Vom pleca în septembrie. Ne va lipsi România. Cei doi copii vor rămâne aici", anunţa la începutul lunii iulie van Bonzel, pe Facebook.
Potrivit unui comunicat al MAE olandez, Stella Ronner- Grubačić, în prezent director de comunicare în cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Haga, a fost numită ambasador în România şi Republica Moldova.
Citeşte şi: Ambasadorul Olandei: Este important ca România să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie. Aderarea la Schengen nu este atât de importantă
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciolacu a ținut o ședință cu miniștrii din noul Guvern. Vor fi înghețate angajările la stat
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe