Ambasadorul Rusiei în România: „Economia globală suferă, dar Rusia este neafectată de sancţiuni"

Miercuri, 8 iunie, s-a desfăşurat conferinţa de presă a Ambasadorului Rusiei în România, Valery Kuzmin. Ambasadorul a menţionat o listă de mega proiecte infrastructurale realizate de Rusia din 2014 încoace, şi susţine că "economia globală suferă datorită sancţiunilor occidentale, dar Rusia este neafectată".

Urmărește
1385 afișări
Imaginea articolului  Ambasadorul Rusiei în România: „Economia globală suferă, dar Rusia este neafectată de sancţiuni"

Sursa Foto- Flickr/Kremlin.ru

Inflaţie şi scumpiri 

Ambasadorul Rusiei din România a menţionat pe durata conferinţei de presă despre efectele sancţiunilor împotriva Rusiei. 

"Relaţiile internaţionale turbulente ce au făcut ca economia României şi cea globală să sufere. Economia avea o creştere pozitivă în 2021. Dar în primul trimestru al anului 2022, economia globală a scăzut de la 5,7% la 2,9%".

Valeri Kuzmin spune că Rusia este neafectată de sancţiuni: "PIB-ul Rusiei a crescut  cu 3,5% în primul trimestru al anului 2022, după ce a avut o creştere de 5% în trimestrul precedentRusia înregistrează o creştere de interdicţii în comerţul extern, suferind un deficit. Sancţiunile sunt ilegale şi complică relaţiile economice internaţionale,  producând mai multe distrugeri vestului pe când Rusia rezistă", a declarat ambasadorul.  

Ambasadorul Rusiei a precizat că inflaţia din Rusia a atins în aprilie cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani. 

Rusia este unul dintre cei mai mari exportatori de grâu şi combustibil la nivel mondial, iar sancţiunile occidentale împotriva Rusiei au fost responsabile pentru creşterea preţurilor la alimente, la nivel mondial. 

Mega-proiectele Rusiei 

Kuzmin a vorbit apoi despre proiectele tehnologice ale Rusiei de pe urma cărora întreaga planetă ar fi beneficiat dacă nu ar fi fost implementate sancţiunile occidentale.

A prezentat imagini cu noul pod de pe Calea Ferată Transsiberiană, recent inaugurat în 2021 pentru a restabili complet cericulaţia feroviară. Vechiul pod s-a prăbuşit  în urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor din vara 2021. 

A prezentat şi construirea autostrăzii Tavrida din Crimeea din 2017 încoace, care are lungimea de 250,7 km şi a costat 2,3 miliarde de dolari, şi construirea Podului Crimeii din 2016 până în 2018, cu o lungime de 19 km, fiind cel mai lung pod construit vreodată de Rusia, amplasat între Strâmtoarea Kerci din peninsula Taman (Rusia continentală) şi Peninsula Kerci din Crimeea. 

N-au lipsit din prezentare nici centralele nucleare plutitoare. La 14 septembrie 2019, prima centrală nucleară plutitoare a Rusiei, Akademik Lomonosov , a început să funcţioneze din data de 19 decembrie 2019. 

Apoi a prezentat imagini şi informaţii despre Arctic LNG 2, care era un proiect de 21 de miliarde de dolari, menit să crească cota Rusiei de pe piaţa globală a gazelor naturale lichefiate a 20% până în 2035. Din 2010, Sovcomflot, NOVATEK şi Atomflot organizează o serie de expediţii experimentale de transportare a mărfii de-a lungul Rutei Mării Nordulu

La 22 martie 2022, TotalEnergies a anunţat că a decis să nu mai continue proiectul Arctic LNG 2 din cauza incertitudinii create de sancţiunile tehnologice şi financiare împotriva invadării Ucrainei. 

A vorbit şi despre Irkut MC-21, un avion dezvoltat de Yakovlev Design Bureau. Producţia în serie era programată să înceapă în 2017, dar a fost amânată de două ori, mai întâi în 2018 şi apoi în 2021. Programul de certificare a zborului a fost finalizat în decembrie 2021,  iar producţia în serie ar  fi început  în 2025-2026 după ce pe 7 aprilie 2022, producătorul a anunţat că înlocuirea  ansamblurilor şi unităţilor MC-21 este planificată a fi finalizată în 2-3 ani.

În cele din urmă, ambasadorul a prezentat imagini şi capsula spaţială Soyuz MS-21, menită să  transporte echipajul de astronauţi  către Staţia Spaţială Internaţională.  

Rusia a sistat livrarea de motoare pentru rachete Statelor Unite ca urmare a sancţiunilor comerciale cauzate de invazia rusă a Ucrainei din 2022.

A prezentat şi informaţia că Moscova, capitala Rusiei, a depăşit Sydney, Londra şi Paris, aflându-se în fruntea clasamentului capitalelor pentru infrastructură, echitate şi incluziune socială, calitatea vieţii, productivitate, sustenabilitatea mediului şi guvernanţă şi legislaţie urbană, conform ONU-HABITAT. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici