- Home
- Externe
- MOSCOVA, (19.01.2018, 07:48)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorul Spaniei a mulţumit Rusiei pentru poziţia adoptată în privinţa crizei din Catalonia
Ambasadorul Spaniei în Rusia, Ignacio Ibanez Rubio, a mulţumit, joi, Moscovei pentru poziţia adoptată în privinţa crizei din Catalonia, în momentul în care autorităţile regionale au declarat în mod ilegal independenţa, relatează site-ul agenţiei Tass.
Urmărește
401 afișări
Ambasadorul Spaniei a mulţumit Rusiei pentru poziţia adoptată în privinţa crizei din Catalonia
"Aş dori să profit de oportunitatea de a mulţumi din nou guvernului rus pentru sprijinul său într-un moment de criză pentru noi, pentru că au respectat poziţia noastră. Guvernul rus a subliniat de mai multe ori că este chestiunea internă a ţării noastre şi că soluţia la criză trebuie să corespundă Constituţiei [Spaniei]. În acelaşi timp, am remarcat în mai multe rânduri că Moscova doreşte să dezvolte relaţiile cu o Spanie unită", a spus Ignacio Ibanez Rubio.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Ambasadorul Spaniei în Rusia a subliniat că guvernul de la Madrid este pregătit să dialogheze cu toate forţele politice din noul guvern regional al Cataloniei.
"Vom vedea în viitorul apropiat cum va evolua situaţia. Aş dori să menţionez că vom continua să informăm guvernul rus despre situaţia din ţara noastră. Madridul se bazează în continuare pe sprijinul Moscovei pentru unitatea şi eforturile Spaniei de a depăşi criza", a mai spus diplomatul spaniol.
La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Peste 90% dintre cei care au participat la vot s-au declarat în favoarea independenţei, însă rata prezenţei la urne a fost de doar 43%.
Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei - prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie - şi demiterea tuturor liderilor regionali. Drept urmare, toate structurile regionale - politice, economice şi de securitate - au fost trecute în subordinea directă a Madridului.
În cadrul alegerilor regionale anticipate din 21 decembrie 2017, partidele pro-independenţă au luat 70 dintre cele 135 de locuri din Parlamentul catalan. Cele mai importante două formaţiuni au anunţat că îl vor nominaliza pe fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont pentru funcţia de premier al regiunii autonome din nord-estul Spaniei.
Citeşte şi: Premierul Marii Britanii şi preşedintele Franţei au încheiat un nou acord privind securitatea frontierei comune
Citeşte şi: Un bebeluş a decedat, iar alte 15 persoane au fost rănite, după ce un vehicul a intrat în mulţime la Copacabana, Brazilia/ Şoferul afirmă că a suferit o criză de epilepsie
Citeşte şi: Mexicul respinge afirmaţia lui Donald Trump potrivit căreia ar fi cea mai periculoasă ţară din lume
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Amanta (devenită, între timp, titulara) ICH este gravidă?! 😲 Tatăl ar fi pufosul Goe, fiul unui multimilionar imobiliar
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe