- Home
- Externe
- NEW DELHI, (04.04.2014, 17:58)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANALIZĂ: Alegeri legislative în India, un adevărat maraton în nouă etape
India declanşează luni un adevărat maraton electoral, în nouă etape, care se va încheia pe 12 mai, în care va alege membrii Camerei Inferioare a Parlamentului, relatează AFP, care prezintă acest proces.
Urmărește
94 afișări
ANALIZĂ: Alegeri legislative în India, un adevărat maraton în nouă etape (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
- De ce este procesul atât de îndelungat?
Implicând 814 milioane de alegători, este vorba despre cel mai "mare" scrutin din istorie. Este imposibil ca organizatorii să desfăşoare şi să supravegheze aproape 930.000 de secţii de votare într-o singură zi.
Condiţiile meteorologice, festivalurile, culesul recoltelor şi calendarul şcolar sunt luate în considerare, cu scopul de a găsi cea mai bună dată pentru vot în fiecare stat în parte.
- Cum se desfăşoară votul?
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 09:28
• Generalul care a supravegheat retragerea din Afganistan a fost promovat la ofiţer cu patru stele
-
astăzi, 08:56
-
astăzi, 08:03
-
astăzi, 07:38
• Ion Cristoiu: După vechii greci, femeia e o proastă care se înamorează
-
astăzi, 08:51
• Avioane prezidenţiale ruseşti implicate în deportarea copiilor ucraineni
-
astăzi, 07:52
• Merkel aminteşte de „fascinaţia lui Trump pentru puterea absolută” a unor oameni ca Putin şi Kim
-
astăzi, 08:19
-
ieri, 22:01
-
ieri, 22:17
-
astăzi, 07:40
• Principalul democrat din Camera Reprezentanţilor îi cere lui Biden graţieri din clasa muncitoare
-
ieri, 17:06
-
ieri, 22:22
• România în Grupa A la EURO U21 2025: Slovacia, Spania şi Italia, adversarele tricolorilor
-
ieri, 20:10
-
ieri, 17:02
• FRF contestă la TAS decizia UEFA după meciul România – Kosovo
-
ieri, 17:33
• Cătălin Predoiu, întâlnire cu ambasadoarea SUA pentru ultimele măsuri în privinţa Visa Waiver
Comisia electorală impune obligativitatea instalării unei secţii de vot la o distanţă de cel puţin 1,2 kilometri de fiecare alegător.
Maşini electronice de vot sunt instalate, de asemenea, pentru a reduce timpul de votare şi a face mai rapidă numărătoarea voturilor, care va avea loc pe 16 mai.
- Care este miza scrutinului?
India este a doua cea mai populată ţară din lume, cu 1,2 miliarde de locuitori, face parte din G20 şi deţine un loc tot mai important pe scena internaţională în privinţa unor subiecte ca încălzirea globală sau acordurile comerciale.
În India se află o treime dintre cele mai sărace persoane din lume. Ţara este totodată a zecea putere economică la nivel mondial.
La nivel naţional, sondajele relevă o mobilizare a alegătorilor pe teme precum corupţia, îngrijorări privind locul de muncă şi inflaţia şi preconizează o voinţă de schimbare, după cei zece ani în care Partidul Congresului s-a aflat la putere.
- Cât de fiabile sunt sondajele?
Toate preconizează faptul că partidul naţionalist hindus Bharatiya Janata Party (BJP) se va clasa pe primul loc, dar s-au înşelat adesea, ca în 2004.
Este dificil ca opinia publică să fie evaluată într-o ţară atât de mare, cu o populaţie în principal rurală, iar scrutinul uninominal cu un tur poate conduce uşor la o basculare a rezultatelor.
- Când vor fi cunoscute rezultatele?
Rezultatele vor fi anunţate pe 16 mai, după patru zile de la ultima etapă a votului.
- Corupţia şi violenţa pot perturba scrutinul?
Forţe de securitate vor fi mobilizate în fiecare secţie de votare, iar un dispozitiv mai puternic este prevăzut în state din nord-est şi în Kashmir, două zone afectate de rebeliuni separatiste de câţiva zeci de ani.
Zone izolate din estul şi centrul Indiei, în care sunt activi, în continuare, rebeli maoişti, sunt de asemenea supravegheate îndeaproape.
Tentative de "cumpărare" a voturilor, prin cadouri ca alcool sau bani în numerar, sunt frecvente în India, în pofida unor amenzi dure prevăzute în Codul Electoral.
- Când va fi instalat noul Guvern?
După anunţarea rezultatelor, pe 16 mai, în cazul în care niciun partid nu obţine 272 de mandate - majoritatea absolută -, preşedintele va cere partidului care a obţinut cel mai bun scor să formeze o coaliţie cu partide regionale.
Aceste negocieri pot să dureze mai multe zile sau săptămâni. Sondajele preconizează că BJP nu va obţine majoritatea absolută.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Proteste în Coreea de Sud după decretul președintelui Yoon Suk Yeol de a implementa legea marțială. 190 de parlamentari au votat pentru anularea măsurii
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Elena Lasconi, declarație năucitoare despre Călin Georgescu: 'Mă întreb dacă e om, pare un…'
CANCAN.RO
Cum verifici dacă PENSIA îți crește de la 1 ianuarie 2025. Cine beneficiază de majorări de până la 12.000 de lei lunar și cine nu ia nimic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe