- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiză. China a devenit ”neinvestibilă” deşi era considerată paradisul firmelor vestice
Schimbare masivă de paradigmă: Cum a ajuns China din paradisul firmelor vestice, mânate de costuri mici şi forţă de muncă ieftină, să fie acum ”neinvestibilă”?
Analiză. China a devenit ”neinvestibilă” deşi era considerată paradisul firmelor vestice
Promisiunea autorităţilor chineze de a lua măsuri "energice" săptămâna trecută a fost cea mai vocală încercare de până acum de a opri o vânzare a pieţei bursiere care a evaporat aproape 2 miliarde de dolari. Pentru mulţi investitori prezenţi la o conferinţă a Goldman Sachs din Hong Kong, această promisiune a fost prea puţin şi prea târziu, anunţă Ziarul Financiar.
Mai mult de 40% dintre cei intervievaţi de FT în timpul unei sesiuni privind acţiunile chinezeşti organizată miercuri de banca americană au declarat că sunt de părere că ţara este "neinvestibilă". Acest lucru s-a întâmplat la doar o zi după ce vicepremierul ţării a cerut în mod deschis "măsuri mai energice şi mai eficiente pentru a stabiliza piaţa şi a stimula încrederea".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
"Numărul atât de mare de persoane din Hong Kong care votează "nu" [pentru acţiunile chinezeşti] este destul de mare în raport cu baza constructivă a echipei locale pe care o găseşti de obicei", a declarat Timothy Moe, strateg şef pentru acţiuni în Asia-Pacific la Goldman Sachs, adăugând că rezultatele sondajului au fost "emblematice" pentru dificultăţile cu care se confruntă piaţa bursieră chineză.
Traderii, administratorii de active şi fondurile speculative au declarat pentru Financial Times că, după un deceniu de intrări constante de capital străin pe pieţele chinezeşti, încrederea investitorilor la nivel mondial a fost zdruncinată de trei ani de pierderi continue, uşurate doar de creşteri trecătoare care s-au stins rapid.
Această aversiune faţă de acţiunile chinezeşti în rândul investitorilor globali s-a consolidat în ultimele 12 luni datorită creşterii economice mediocre, a crizei nerezolvate din sectorul imobiliar, a sprijinului guvernamental insuficient pentru pieţe şi a relaţiilor diplomatice tensionate dintre Beijing şi Washington.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO