Antonio Guterres, secretar general ONU, cere comunităţii internaţionale să elimine ameninţările teroriste din Afganistan

  • Antonio Guterres îndeamnă comunitatea internaţională să nu permită reinstalarea organizaţiilor teroriste în Afganistan
  • Guterres: "Comunitatea internaţională trebuie să se unească pentru a asigura că Afganistanul nu va mai fi utilizat niciodată ca platformă sau refugiu al organizaţiilor teroriste"
333 afișări
Imaginea articolului Antonio Guterres, secretar general ONU, cere comunităţii internaţionale să elimine ameninţările teroriste din Afganistan

Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, a cerut, luni, comunităţii internaţionale să îşi unească eforturile pentru eliminarea ameninţărilor teroriste din Afganistan, informează cotidianul Le Figaro.

"Comunitatea internaţională trebuie să se unească pentru a asigura că Afganistanul nu va mai fi utilizat niciodată ca platformă sau refugiu al organizaţiilor teroriste", a afirmat Antonio Guterres, în cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU.

"Consiliul de Securitate ONU şi întreaga comunitate internaţională trebuie să facă front comun, să colaboreze, să acţioneze solidar şi să utilizeze toate instrumentele aflate la dispoziţie pentru eliminarea ameninţărilor teroriste mondiale din Afganistan şi să garanteze că sunt respectate drepturile fundamentale ale omului", a subliniat Antonio Guterres.

Insurgenţii talibani afgani au ocupat numeroase provincii afgane şi zone din Kabul, în contextul retragerii trupelor occidentale. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit Afganistanul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
afganistan

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici