- Home
- Externe
- CHIŞINĂU, (27.09.2015, 17:30)
- Valentin Vidu - Mediafax
Aproximativ 20.000 de persoane protestează faţă de guvernul proeuropean de la Chişinău
Aproximativ 20.000 de persoane au protestat duminică faţă de Guvernul Republicii Moldova, la câteva zile după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că nu va negocia un nou acord de împrumut cu liderii proeuropeni, care afirmă că au nevoie de bani să plătească salarii şi pensii, relatează AP online.
Urmărește
4905 afișări
Aproximativ 20.000 de persoane protestează faţă de guvernul proeuropean de la Chişinău (Foto: Daniel Mihailescu / Mediafax Foto)
Două partide proruse - Partidul Socialist şi Partidul Nostru - au organizat protestele de duminică. Este vorba despre ultima demonstraţie de la 6 septembrie încoace, când zeci de mii de persoane au manifestat împotriva politicilor Guvernului şi au cerut alegeri anticipate.
Protestatarii au strigat "Jos cu hoţii!". Cel puţin 30 de corturi au fost ridicate în faţa Parlamentului moldovean.
Alt grup, care nu este afliat politic protestatarilor, a instalat ulterior corturi în faţa Ministerului Agriculturii, unde unii parlamentari au birouri, şi au anunţat că vor continua protestul pe care l-au iniţiat la începutul lunii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coşmarul a luat sfârşit. Marinarul român ţinut ostatic în Yemen, primit de ministrul Emil Hurezeanu
-
Trump îl critică pe Zelenski pentru că „a vrut să lupte” la începutul războiului în loc să ajungă la un acord cu Putin: „El nu este un înger”
-
Minivacanţă. Coloane de maşini pe Valea Prahovei
Un semn al unor tensiuni este faptul că poliţia a păzit principalele instituţii. Până după-amiaza au mai rămas câteva mii de protestatari.
O misiune FMI a început pe 22 septembrie o vizită de două săptămâni la Chişinău, la o zi după ce guvernatorul Băncii centrale Dorin Drăguţanu a demisionat în urma protestelor faţă de "dispariţia" a 1,5 miliarde de dolari din trei bănci moldovene înainte de alegerile parlamentare din noiembrie 2014.
Cele trei bănci au fost plasate sub administrarea Băncii Naţionale a Republicii Moldova în decembrie, iar pierderile au fost acoperite din rezervele statului.
Republica Moldova, una dintre cele mai sărace ţări din Europa, s-a împotmolit într-o instabilitate politică de atunci încoace.
Citeşte şi: Misiunea FMI nu încheie un nou acord de împrumut cu Moldova în cursul vizitei la Chişinău
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe