- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproximativ 60 de călugări budişti, arestaţi în Tibet, după o manifestaţie
Aproximativ 60 de călugări budişti au fost arestaţi luni la Lhasa, capitala Tibetului, în timpul unei manifestaţii care coincide cu împlinirea a 49 de ani de la exilul forţat al lui Dalai Lama, a anunţat marţi postul de radio Free Asia (RFA).
Aproximativ 60 de călugări budişti, arestaţi în Tibet, după o manifestaţie
În cursul zilei de luni aproximativ 300 de persoane au plecat de la o mănăstire spre Palatul Potala, situat în centrul oraşului, cu scopul de a cere eliberarea călugărilor închişi în octombrie după ce americanii i-au oferit onoruri lui Dalai Lama, la Washington, potrivit postului de radio cu sediul în Statele Unite, care citează surse anonime de la Lasa.
Între 50 şi 60 de manifestanţi au fost arestaţi de către forţele de ordine care au blocat drumurile şi au încercuit mănăstirile pentru a împiedica răspândirea manifestanţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Totuşi, 11 persoane au reuşit să protesteze în centrul oraşului Lhasa înainte să fie arestate, potrivit aceloraşi surse, citate de RFA.
Reprezentanţii poliţiei şi cei pentru probleme religioase de la Lhasa au refuzat să ofere declaraţii în acest sens.
Înaintea partizanilor săi, reuniţi în nordul Indiei, la Dharamsala, locul de exil al lui Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor a denunţat dur luni represiunea chinezilor în Tibet, într-o declaraţie neobişnuit de severă, rostită cu ocazia împlinirii a 49 de ani de la exilul său în India, şi cu cinci luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Beijing.
Liderul religios, în vârstă de 72 de ani, care a fugit din Tibet în 1959, după eşecul unei revolte antichineze, a abandonat revendicările de independenţă, limitându-se la solicitarea "unei autonomii extinse" pentru a conserva limba, cultura şi mediul acestui teritoriu.
China, care a preluat controlul asupra regiunii în 1950, înainte de a desfăşura o serie de represalii sângeroase, a respins aceste cereri, calificate de Dalai Lama drept diplomatice şi care respectă principiul "căii de mijloc".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO