- Home
- Externe
- (16.06.2021, 09:41)
- Daniel Contescu
Armistiţiul dintre Israel şi Gaza în pericol. Armata israeliană a lansat atacuri aeriene ca răspuns la un atac cu baloanele incendiare
- Atacurile aeriene sunt primele în Gaza de când a intrat în vigoare o încetare a focului, în urmă cu aproape o lună.
- Au fost raportate doar pagube de ordin material.
- Asaltul este un răspuns la baloanele incendiare care au explodat în sudul Israelului.
Urmărește
2293 afișări
Armata israeliană a lansat atacuri în noaptea de marţi spre mieruri
UPDATE Armata israeliană spune că este pregătită pentru orice scenariu
Incidentele sunt primul test pentru noul guvern al Israelului investit în urmă cu trei zile.
Armata israeliană a declarat în cursul dimineţii că aeronavele sale au atacat poziţii ale Hamas în oraşul Gaza şi în oraşul sudic Khan Younis în primele ore ale zilei de miercuri. Armata israeliană a precizat că este „pregătită pentru toate scenariile, inclusiv noi operaţiuni militare, în faţa actelor teroriste continue care provin din Gaza”.
Stire iniţială
S-a dus liniştea în Israel, unde armele au început din nou să ”vorbească”. Armistiţiul nu pare să fie respectat de către părţile implicate în conflict.
Armata israeliană a lovit ţinte în Gaza peste noapte, miercuri, au declarat Forţele de Apărare Israeliene (IDF) într-un comunicat, potrivit CNN.
A fost răspunsul Israelului la baloane incendiare lansate din Gaza mai devreme. Potrivit rapoartelor din presa israeliană, baloane incendiare lansate din Gaza au provocat multiple incendii în sudul Israelului.
WAFA, agenţia oficială de ştiri palestiniană, a raportat, de asemenea, atacurile aeriene soldate cu pagube materiale, scrie CNN.
Atacurile aeriene sunt primele în Gaza de când a intrat în vigoare o încetare a focului, în urmă cu aproape o lună. Au fost vizate complexele militare Hamas şi locurile de întâlnire pentru brigăzile Khan Younis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Dar, cum s-a reluat, peste noapte, războiul israeliano-palestinan, într-o perioada în care pacea îşi făcuse loc?
Baloanele au fost lansate din Gaza ca un protest împotriva marşului provocator al steagului din Ierusalim, unde mii de israelieni au mărşăluit prin Oraşul Vechi.
Manifestanţi de extremă dreaptă care participau la paradă au scandat „Moartea arabilor” şi „Aceasta este casa noastră”. Poliţia israeliană a blocat străzile din jur, îndepărtând cu forţa protestatarii palestinieni de pe traseu.
33 de protestatari palestinieni au fost răniţi cu gloanţe de cauciuc, a declarat Societatea Palestiniană Semiluna Roşie.
Marşul a fost văzut ca primul test major pentru noul guvern al Israelului, condus de premierul de dreapta Naftali Bennett.
În trecut, Bennett îl împinsese pe fostul prim-ministru Benjamin Netanyahu să adopte o poziţie mai dură împotriva Hamas, potrivit presei israeliene.
Aceste lovituri şi tiruri de baloane sunt primele incidente majore dintre Israel şi Fâşia Gaza după armistiţiul de la 21 mai, care a pus capăt la 11 zile de război-fulger soldat cu 260 de morţi pe partea palestiniană, printre care copii, adolescenţi şi combatanţi, şi 13 decese în Israel, inclusiv un copil, o adolescentă şi un soldat.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu