"Astăzi mănânc câine pentru că mi-e foame" / Preţurile mari ale alimentelor de bază şi informaţiile false împing millioane de oameni din Indonezia spre carnea de câine. Restaurantele din acest domeniu prosperă în ciuda protestelor

Preţurile în creştere ale alimentelor de bază şi informaţiile false despre proprietăţile medicinale au făcut ca mulţi oameni să mănânce din ce în ce mai des carne de câine în Indonezia. Restaurantele specializiate în acest sortiment s-au înmulţit în ciuda campaniilor organizaţiilor pentru protecţia animalelor. Se estimează că aproximativ 7 la sută din cei 270 de milioane de locuitori ai Indoneziei consumă carne de câine.

Urmărește
30058 afișări
Imaginea articolului "Astăzi mănânc câine pentru că mi-e foame" / Preţurile mari ale alimentelor de bază şi informaţiile false împing millioane de oameni din Indonezia spre carnea de câine. Restaurantele din acest domeniu prosperă în ciuda protestelor

"Astăzi mănânc câine pentru că mi-e foame" / Preţurile mari ale alimentelor de bază şi informaţiile false împing millioane de oameni din Indonezia spre carnea de câine. Restaurantele din acest domeniu prosperă în ciuda protestelor

"Astăzi mănânc câine pentru că mi-e foame", a declarat un client pentru Al Jazeera între două guri de carne de câine la grătar, la restaurantul Lau Dimbo Simalem din Medan, din regiunea indoneziană Sumatra de Nord.

Restaurantele cu carne de câine se găsesc peste tot în Medan, unde populaţia indigenă Batak este cunoscută pentru gustul lor pentru această proteină. Se estimează că aproximativ 7 la sută dintre indonezieni mănâncă carne de câine, potrivit Dog Meat Free Indonesia, un grup care face campanie împotriva comerţului cu carne de câine.

Deşi 87 la sută din cei 270 de milioane de locuitori ai Indoneziei sunt musulmani şi consideră că produsele din carne de câine sunt interzise, la fel ca şi carnea de porc, aproximativ 9 la sută din populaţie este creştină.

Carnea de câine este cel mai des consumată în zonele predominant creştine ale ţării, cum ar fi Sumatra de Nord, Sulawesi de Nord şi Nusa Tenggara de Est, unde doar 9 la sută din populaţie este musulmană.

În timp ce grupurile pentru drepturile animalelor se opun comerţului pe motiv că promovează cruzimea şi prezintă riscuri pentru sănătatea publică, cum ar fi focarele de rabie, mulţi indonezieni consideră că mâncarea de carne de câine nu este diferită de consumul de pui sau de carne de vită şi se împotrivesc la sugestia că ar trebui să fie interzisă.

Dicky Senda, un scriitor şi activist în domeniul alimentaţiei din Mollo, East Nusa Tenggara, a declarat că în ultimii ani comerţul cu carne de câine a cunoscut o creştere accentuată.

Popularitatea restaurantelor de câini din Nusa Tenggara de Est a crescut până în punctul în care comercianţii de carne de câine s-au luptat cu cererea şi oferta, a declarat Senda.

Maria Tarigan, proprietara localului Lau Dimbo Simalem, a declarat pentru Al Jazeera că mulţi favorizează carnea pentru presupusele sale scopuri medicinale, care includ afirmaţii nedovedite conform cărora poate vindeca boli.

"Carnea de câine se presupune că este bună pentru tifos şi febră dengue şi este chiar bună dacă ai COVID", a spus Tarigan pentru Al Jazeera. "Eu sunt o dovadă în acest sens. Am fost bolnav de COVID şi apoi am băut supă de câine şi m-am simţit mai bine."

În perioada de vârf a pandemiei, restaurantul a făcut un comerţ înfloritor cu supă de câine, a spus Tarigan, deoarece clienţii se înghesuiau acolo şi comandau la pachet supă pentru rudele bolnave aflate în convalescenţă în spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici