Atacurile informatice împotriva Marii Britanii au atins un nivel îngrijorător

Atacurile informatice împotriva Guvernului, persoanelor fizice şi afacerilor au atins un nivel "îngrijorător" în Marea Britanie şi ameninţă "interesele economice" britanice, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de informaţii din această ţară.

Urmărește
153 afișări
Imaginea articolului Atacurile informatice împotriva Marii Britanii au atins un nivel îngrijorător

Atacurile informatice împotriva Marii Britanii au atins un nivel îngrijorător (Imagine: Shutterstock)

Un "atac de mare amploare" împotriva Foreign Office dar şi altor numeroase ministere a fost dejucat în vara aceasta, dezvăluie directorul Serviciului pentru interceptări Iain Lobham, într-un interviu pentru Times, cu o zi înainte de deschiderea la Londra a unei mari conferinţe internaţionale pe tema Internetului.

"Asistăm la dezvoltarea unei pieţe internaţionale a infracţionalităţii, o economie paralelă, în care coordonatele cardurilor bancare ale cetăţenilor britanici sunt schimbate cu dolari virtuali", a subliniat el, referindu-se la o escrocherie descoperită de serviciile sale, în această vară, în cadrul căreia numerele cardurilor piratate erau vândute pe site-uri ilegale în schimbul unor sume derizorii, de 70 de penny (0,80 de euro).

"Ţările care nu sunt în măsură să asigure securitatea informatică a sistemului lor bancar, a proprietăţii intelectuale a afacerilor lor, vor fi serios penalizate în lume", avertizează, pe de altă parte, ministrul britanic de Externe William Hague, într-un material publicat în Times, notând, de asemenea, o "creştere exponenţială" a atacurilor informatice.

În această "nouă cursă a înarmărilor" a hackerilor, "sunt dezvoltate tehnici noi în fiecare zi", avertizează ministrul, care va primi marţi, la Londra, reprezentanţi din 60 de ţări şi pe principalii actori din domeniul Internetului, pentru a analiza atuurile şi riscurile web-ului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici