- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (19.09.2023, 19:34)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Biden cere lumii să fie alături de Ucraina: „Dacă permitem ca Ucraina să fie ciopârţită, este independenţa oricărei naţiuni în siguranţă?”
Preşedintele SUA, Joe Biden, foloseşte discursul său de marţi, în cadrul Adunării Generale a ONU, pentru a face apel la liderii lumii să fie alături de Ucraina împotriva invadatorilor ruşi - şi speră ca şi republicanii din Congres să ia aminte, scrie Reuters.
Urmărește
1323 afișări
Biden cere lumii să fie alături de Ucraina: „Dacă permitem ca Ucraina să fie ciopârţită, este independenţa oricărei naţiuni în siguranţă?”
Discursul lui Biden în cadrul adunării anuale este evenimentul central al vizitei sale de trei zile la New York, care va include întâlniri cu şefii a cinci naţiuni din Asia Centrală, precum şi cu liderii Israelului şi Braziliei.
Biden, un democrat, a făcut din mobilizarea aliaţilor SUA pentru a sprijini Ucraina o componentă principală a politicii externe americane, susţinând că lumea trebuie să trimită un semnal clar preşedintelui rus Vladimir Putin că nu va putea să reziste mai mult decât Occidentul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
„Rusia crede că lumea se va plictisi şi îi va permite să brutalizeze Ucraina fără consecinţe”, va spune Biden în timpul discursului, potrivit unui extras publicat de Casa Albă.
„Dacă permitem ca Ucraina să fie ciopârţită, este independenţa oricărei naţiuni în siguranţă?”.
Biden s-a confruntat cu critici din partea unor republicani care doresc ca Statele Unite să cheltuiască mai puţini bani pentru efortul de război.
Fostul preşedinte Donald Trump, favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024, a promis că va încerca să pună capăt rapid războiului dacă va reveni la putere.
Trump şi-a exprimat scepticismul cu privire la angajamentul Washingtonului faţă de aliaţii tradiţionali, inclusiv NATO, şi a fost elogios la adresa lui Putin.
Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, principalul republican de la Washington, a pus la îndoială faptul că Statele Unite ar trebui să continue să trimită miliarde de dolari în armament în Ucraina.
În discursul său, Biden intenţionează să argumenteze că invazia Rusiei din 2022 din februarie a Ucrainei şi ocuparea teritoriului reprezintă o încălcare a Cartei fondatoare a ONU, al cărei principiu principal este respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale, au declarat oficiali americani.
„El va face o apărare foarte înflăcărată a motivelor pentru care susţinerea Ucrainei chiar contează, nu doar pentru securitatea noastră naţională, ci şi pentru menţinerea Cartei ONU şi a ideii de suveranitate şi integritate teritorială”, a declarat un înalt oficial al administraţiei.
Un alt oficial al administraţiei a declarat că Biden şi oficialii americani se vor concentra, de asemenea, pe mobilizarea resurselor pentru infrastructură şi dezvoltare durabilă şi pe combaterea schimbărilor climatice.
Majorităţi solide de americani susţin furnizarea de armament Ucrainei pentru a se apăra împotriva Rusiei şi consideră că un astfel de ajutor demonstrează Chinei şi altor rivali ai SUA voinţa de a proteja interesele şi aliaţii SUA, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos din iunie.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar urma să îl viziteze joi pe Biden la Casa Albă şi să se întâlnească, de asemenea, cu unii lideri din Congres.
Statele Unite pregătesc un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care să coincidă cu vizita sa, iar Congresul a fost rugat să aprobe miliarde de dolari în plus pentru asistenţă de securitate pentru restul anului.
„Avem încredere că va exista un sprijin bipartizan pentru acest lucru. Cred că şi preşedintele Zelenski are”, a declarat reporterilor consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan.
După discursul său, Biden va sta de vorbă cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pentru a discuta despre punctele fierbinţi ale lumii.
Ulterior, el va participa la un summit cu preşedinţii a cinci naţiuni din Asia Centrală, o premieră. Acestea sunt Kazahstan, Republica Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan.
Miercuri, Biden se va întâlni cu preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva şi va participa alături de acesta la un eveniment cu liderii sindicali din Brazilia şi Statele Unite.
Tot miercuri, Biden va avea prima sa întâlnire faţă în faţă cu premierul israelian Benjamin Netanyahu de când acesta a recâştigat puterea în decembrie anul trecut.
Sullivan a declarat că aceştia vor discuta despre „o viziune pentru o regiune mai stabilă, mai prosperă şi mai integrată, precum şi pentru a compara notele cu privire la contracararea şi descurajarea eficientă a Iranului”.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 06:58
Scholz spune că Germania trebuie să facă „totul” pentru a menţine relaţii bune cu Statele Unite
-
ieri, 21:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei / Biden către Trump: ajutorul pentru Kiev este în interesul nostru