Biden ia în calcul mai multă apărare americană pentru Israel. Regiunea se pregăteşte pentru răspunsul Iranului

  • Preşedintele Joe Biden cântăreşte mai multe mijloace de apărare americane în Orientul Mijlociu.
  • SUA se pregătesc pentru un răspuns al Iranului împotriva Israelului care, potrivit oficialilor, ar putea include un atac asupra forţelor americane.
  • Iranul a anunţat un răspuns împotriva Israelului, după ce liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis miercuri.
Urmărește
768 afișări
Imaginea articolului Biden ia în calcul mai multă apărare americană pentru Israel. Regiunea se pregăteşte pentru răspunsul Iranului

Biden ia în calcul mai multă apărare americană pentru Israel. Regiunea se pregăteşte pentru răspunsul Iranului

În cadrul unei convorbiri telefonice de joi cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, Joe Biden a dat asigurări că SUA vor „sprijini apărarea Israelului împotriva ameninţărilor", ceea ce ar include „noi desfăşurări militare defensive ale SUA", potrivit unei redactări a convorbirii, scrie CNN.

Declaraţia nu a detaliat ce noi desfăşurări ar avea loc înainte de un atac iranian anticipat ca răspuns la asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în capitala Irannului.

Oficialii au declarat că un răspuns iranian ar putea avea loc în zilele următoare, relevă sursa citată.

În timpul unei declaraţii în faţa reporterilor, Joe Biden a spus că este „foarte îngrijorat" de escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu.

„Suntem foarte preocupaţi de acest lucru. Am avut o întâlnire foarte directă cu (premierul Benjamin Netanyahu) astăzi. Avem baza pentru o încetare a focului”, a declarat Biden reporterilor la Joint Base Andrews.

Potrivit oficialilor, răspunsul iranian la uciderea lui Haniyeh ar putea include atacuri asupra forţelor americane din Irak şi Siria din partea miliţiilor proxy susţinute de Iran în regiune.

Oficialii americani spun că se aşteaptă ca orice ripostă iraniană să se bazeze pe aceeaşi strategie ca şi atacul lor din 13 aprilie asupra Israelului - dar cu un potenţial mai mare - şi ar putea implica şi Hezbollah, potrivit Axios.

Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran (IRGC) a promis un răspuns „dur" şi „dureros" ca urmare a uciderii liderului Hamas, Ismail Haniyeh. Israelul nu a comentat asasinatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici