Bilanţul conflictului separatist din estul Ucrainei este de cel puţin 3.862 de morţi - ONU

Cel puţin 3.862 de persoane au fost ucise, iar aproape 8.900 au fost rănite în conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie, conform unui nou bilanţ anunţat vineri de Oficiul ONU pentru Coordonarea Asistenţei Umanitare.

135 afișări
Imaginea articolului Bilanţul conflictului separatist din estul Ucrainei este de cel puţin 3.862 de morţi - ONU

Bilanţul conflictului separatist din estul Ucrainei este de cel puţin 3.862 de morţi - ONU (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Bilanţul anunţat anterior era de 3.300 de morţi.

"Cel puţin 3.682 de persoane au fost ucise, iar 8.871 au fost rănite în estul Ucrainei, până pe 8 octombrie", precizează agenţia Naţiunilor Unite.

Bilanţul include cele 298 de persoane moarte după prăbuşirea, în iulie, a Cursei MH17, aparţinând companiei Malaysia Airlines.

Aproximativ 400 de persoane au fost ucise în Ucraina începând din 5 septembrie, data intrării în vigoare a armistiţiului între Administraţia proocidentală de la Kiev şi insurgenţii separatişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici