Evenimentul a avut loc la 50 de ani de la triumful ei în turneul feminin de simplu din 1972, la Roland Garros.
King, în vârstă de 78 de ani, a fost, de asemenea, onorată joi, la Openul Franţei, cu o zi înainte de ceremonia de decernare a premiului de la Paris, în semn de recunoaştere a luptei sale pentru sportul feminin, egalitatea de gen şi drepturile persoanelor LGBTQ în sport.
„Sunt mai mândră de ceea ce am făcut în afara terenului decât ca sportivă, chiar dacă viaţa mea, cariera mea în tenis nu a fost atât de rea, nu-i aşa?”, a declarat King, citată de Reuters.
„Cred că a fi numărul unu mondial şi a câştiga turnee de Grand Slam, inclusiv Roland Garros, este o realizare. Dar sunt mai mândră că am luptat pentru egalitatea de gen.
Tenisul este platforma mea şi, dacă am putut deveni cea mai bună jucătoare din lume, ar fi mai bine ca vocea mea să fie auzită.
Ştiam că, în calitate de femeie, va fi mult mai greu, dar ar fi şi mai greu pentru colegii mei de culoare. Aveam ocazia de a face lumea un loc puţin mai bun.
A fost o revelaţie – de atunci, aceasta mi-a ghidat viaţa şi nu mi-am schimbat niciodată cursul.”
Cu doi ani înainte de triumful de la Roland Garros, King a semnat un contract de 1 dolar, alături de alte opt jucătoare, şi s-a alăturat circuitului Virginia Slims, care a dus la crearea Asociaţiei feminine de tenis (WTA) în 1973, King fiind prima preşedintă a acesteia.
Ea a făcut presiuni pentru premii egale pentru bărbaţi şi femei la US Open, ceea ce a dus la faptul că turneul a devenit primul turneu de tenis major care a oferit premii egale pentru ambele sexe în 1973.