Blinken: China nu a depăşit "linia" livrării de armament, dar susţinerea Rusiei este contra intereselor SUA

China nu a depăşit "linia" furnizării de armament Rusiei, dar abordarea politică în sensul susţinerii Moscovei este împotriva intereselor Statelor Unite, afirmă secretarul de Stat american, Antony Blinken.

4393 afișări
Imaginea articolului Blinken: China nu a depăşit "linia" livrării de armament, dar susţinerea Rusiei este contra intereselor SUA

"Până în acest moment, nu am observat trecerea liniei de către China în sensul furnizării de armament letal Rusiei", a declarat Antony Blinken, în cursul unei audieri în Senatul SUA, potrivit Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Monde.

Referindu-se la vizita preşedintelui Chinei, Xi Jinping, în Rusia, Antony Blinken a afirmat că susţinerea diplomatică acordată de Beijing Moscovei este împotriva intereselor Washingtonului. "Cred că sprijinul diplomatic oferit de Beijing, susţinerea politică şi într-o anumită măsură asistenţa materială pentru Rusia intră, în mod categoric, în contradicţie cu interesele noastre de a opri acest război", a afirmat Antony Blinken, confom agenţiei Reuters.

Administraţia de la Washington a semnalat în mai multe rânduri că există indicii că Beijingul ar analiza posibilitatea de a oferi armament letal Moscovei pentru invazia militară în Ucraina. Statele Unite au avertizat că vor fi consecinţe grave dacă Administraţia Chinei va furniza armament Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici