Blinken: Hamas, „singurul lucru” care stă între oamenii din Gaza şi încetarea focului

  • Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a acuzat Hamas că a blocat negocierile privind încetarea focului în Gaza
  • Hamas este mai interesat de un conflict regional decât să ajute poporul palestinian, a spus Blinken.
  • Declaraţiile au fost făcute în Italia, în cadrul reuniunii ţărilor G7.
240 afișări
Imaginea articolului Blinken: Hamas, „singurul lucru” care stă între oamenii din Gaza şi încetarea focului

Blinken: Hamas, „singurul lucru” care stă între oamenii din Gaza şi încetarea focului

Antony Blinken a spus vineri, la Capri, în Italia, că Hamas „a respins propunerile generoase din partea Israelului”.

„Pare mai interesat de un conflict regional decât de o încetare a focului care ar îmbunătăţi imediat viaţa poporului palestinian”, a mai spus Blinken.

Potrivit secretarului de stat, pacea ar putea fi obţinută imediat în Gaza dacă Hamas nu s-ar opune.

„Lumea trebuie să ştie şi trebuie să înţeleagă că singurul lucru care se află între o încetare a focului şi poporul din Gaza este Hamas”, a precizat Hamas.

Membrii Grupului celor Şapte (G7) se întâlnesc vineri în Italia. G7 este format din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi Statele Unite ale Americii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
blinken,
gaza,
hamas

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici