- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bomba care poate lovi orice ţintă din lume într-o oră. Cum va fi folosită?
Forţele terestre americane au efectuat joi cu succes primul test al unei bombe hipersonice mobile care va conferi Statelor Unite capacitatea de a lovi ţinte de oriunde din lume în decurs de o oră, a anunţat Pentagonul.
Avionul hipersonic Falcon HTV-2
Lansat de o rachetă la Hawaii la ora 11.30 GMT (13.30 ora României), dispozitivul a planat în straturile superioare ale atmosferei, deasupra Pacificului, "cu o viteză supersonică", după care a ajuns pe atolul Kwajalein din insulele Marshall, a anunţat Pentagonul într-un comunicat.
În accepţiunea comunităţii ştiinţifice o viteză hipersonică este superioară celei de Mach 5 (de cinci ori viteza sunetului, respectiv peste 6.000 de kilometri pe oră).
Kwajalein este situat la aproximativ 4.000 de kilometri sud-vest de Hawaii. Pentagonul nu a precizat cu ce viteză se deplasa dispozitivul, care, spre deosebire de o rachetă, este manevrabil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
Obiectivul acestui prim test este acumularea unor date despre zborurile hipersonice, în special în materie de "navigare, ghidare, control şi protecţie termică", a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonel Melinda Morgan.
Acest proiect, numit Armă hipersonică avansată (AHW - "Advanced Hypersonic Weapon"), este o componentă a programului de "atac mondial rapid" destinat furnizării armatei americane a mijloacelor de atacare a unor ţinte aflate la capătul celălalt al lumii cu arme convenţionale, în decurs de o oră.
Pentagonul a prevăzut un buget de 239,9 milioane de dolari în 2011 pentru acest program, dintre care 69 de milioane pentru bomba testată joi.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO