- Home
- Externe
- (06.10.2020, 17:49)
- Elena Crangasu , Emanuel Dumitru
Boris Johnson are un nou plan pentru redresarea economiei. Energia eoliană ar putea fi „salvarea” Marii Britanii
- Boris Johnson vrea ca UK să devină lider mondial în domeniul energiei eoliene
- Guvernul va investi 160 de milioane de lire sterline în fabricarea următoarei generaţii de turbine
- Boris Johnson: Vor fi create sute de mii sau milioane de locuri de muncă
- România are cel mai mare potenţial eolian din Europa de Sud-Est
Urmărește
2264 afișări
Boris Johnson are un nou plan pentru a repune economia Angliei pe picioare. Premierul a anunţat că fiecare casă din Marea Britanie va fi alimentată cu ajutorul energiei eoliene, de la aragazul la ceainicul fiecărui englez. Johnson vrea ca UK să devină „liderul mondial în domeniul energiei eoliene curate”. El îi asigură pe englezi că va fi mai ieftin decât cărbunele sau gazul. Boris Johnson spune că astfel se vor crea sute de mii, poate chiar milioane de locuri de muncă. Guvernul îşi ridică obiectivul pentru capacitatea eoliană offshore de la 30 de gigawaţi la 40, până în 2030.
Guvernul va investi 160 de milioane de lire sterline în fabricarea următoarei generaţii de turbine.
Boris Johnson spune că nu e suficient ca Anglia să revină la sistemul de dinainte de pandemie, cie e nevoie de o schimbare, pentru că pierderile au fost prea mari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
„Pot să anunţ astăzi că Guvernul Marii Britanii a decis să devină liderul mondial în producţia de energie curată, cu costuri reduse. Mai ieftin decât cărbunele. Mai ieftin decât gazul. Şi credem că peste 10 ani eolianele offshore vor alimenta fiecare casă din ţară. M-aţi auzit bine. Ceainicul tău, maşina de spălat, tigaia ta, cuptorul, electrocasnicele, toate se vor alimenta fără vinovăţie din briza care suflă în jurul acestor insule”, spune premierul.
Acest angajament al guvernului britanic reprezintă prima etapă a unui plan ce cuprinde 10 puncte pentru o „revoluţie industrială ecologică”, care îşi propune ca până în 2050 Marea Britanie să aibă zero emisii nete.
Discursul premierului Johnson vine pe fondul unei dispoziţii critice din partea conservatorilor cu privire la modul în care acesta a abordat criza Covid-19, spune editorul politic BBC Laura Kuenssberg.
Premierul va reitera angajamentul că Marea Britanie va deveni „Arabia Saudită a energiei eoliene”: „Ceea ce reprezintă Arabia Saudită în privinţa petrolului, Marea Britanie va fi în privinţa energiei eoliene - un loc de resurse aproape nelimitate, în cazul vântului însă, fără emisii de carbon şi fără afectarea mediului”.
Progresele în producerea energiei eoliene sunt importante, dar nu trebuie exagerate, spun criticii. Premierul promite suficientă energie pentru toate casele din Marea Britanie - dar casele reprezintă doar o treime din cererea de energie electrică, restul fiind destinat birourilor şi fabricilor.
Premierul a declarat anterior că Marea Britanie ar trebui să adopte o serie de noi tehnologii pentru a-şi atinge obiectivul de emisii nete zero până în 2050. Luna trecută Johnson a spus că doreşte ca Marea Britanie să aibă rol de lider în tehnologia de captare şi stocare a dioxidului de carbon, prin care emisiile de gaze cu efect de seră sunt captate de la surse precum centralele electrice şi apoi stocate în subteran.
Directorul executiv al Greenpeace din Marea Britanie, John Sauven, a declarat că onorarea acestui angajament al guvernului în domeniul energiei eoliene offshore va avea multiple avantaje: va genera locuri de muncă, va conduce la reducerea facturilor de energie electrică şi va reduce emisiile de dioxid de carbon.
„Dacă va fi dus la îndeplinire, acest plan va contribui la consolidarea poziţiei Regatului Unit ca lider global în această tehnologie cheie”, a adăugat acesta.
Dacă te întrebi cum stă România la acest capitol, îţi spun că parcurile noastre eoliene generează la această oră peste 30,76% din producţia naţională de energie electrică. România are cel mai mare potenţial eolian din Europa de Sud-Est. Cu toate acestea, am importat de două mai multă electricitate în prima jumătate a acestui an, decât anul trecut.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump