Boris Johnson condamnă moartea lui George Floyd: "scandalos şi impardonabil"/ Premierul cere însă ca protestele să se desfăşoare paşnic

  • Premierul britanic, Boris Johnson, condamnă moartea lui George Floyd, dar cere ca protestele să fie paşnice
  • Boris Johnson: "Cred că ce s-a întâmplat în Statele Unite este scandalos şi impardonabil"
  • Sute de persoane au protestat duminică în faţa Ambasadei SUA din Londra pentru a exprima indignare faţă de moartea lui George Floyd
936 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson condamnă moartea lui George Floyd:  "scandalos şi impardonabil"/ Premierul cere însă ca protestele să se desfăşoare paşnic

Boris Johnson condamnă moartea lui George Floyd: "scandalos şi impardonabil"/ Premierul cere însă ca protestele să se desfăşoare paşnic

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a catalogat "scandalos" şi "impardonabil" decesul afro-americanului care era imobilizat de poliţie în SUA, cerând însă ca protestele să se desfăşoare paşnic.

"Cred că ce s-a întâmplat în Statele Unite este scandalos şi impardonabil", a declarat Boris Hohnson, citat de cotidianul Le Figaro, condamnând decesul afro-americanului George Floyd.

"Am văzut imaginile şi înţeleg perfect de ce oamenii exercită dreptul de a protesta. Evident, cred că aceste manifestaţii ar trebui să se deruleze legal şi rezonabil", a adăugat Boris Johnson.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis. Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.

Sute de persoane au protestat duminică în faţa Ambasadei SUA din Londra pentru a exprima indignare faţă de moartea lui George Floyd. Au fost reţinuţi 23 de protestatari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici