- Home
- Externe
- PHENIAN, (28.11.2017, 20:46)
- Mihai Draghici , Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Nord a efectuat un nou test balistic: "Noua rachetă este capabilă să lovească întreg continentul american" / Trump: Este o situaţie pe care o vom rezolva / Coreea de Sud a simulat un atac cu rachetă după test
Coreea de Nord a testat, marţi, o rachetă balistică intercontinentală cu rază lungă de acţiune, care a zburat aproximativ 1.000 de kilometri şi a aterizat în Marea Japoniei, potrivit datelor obţinute de armatele Statelor Unite şi Coreei de Sud, relatează site-ul agenţiei Yonhap.
Urmărește
25886 afișări
Coreea de Nord a efectuat un nou test balistic şi susţine că întreg continentul american se află în raza de acţiune a noii rachete / Coreea de Sud a simulat un atac cu rachetă după test
UPDATE ora 06.11: Coreea de Nord: Întreg continentul american se află în raza de acţiune a noii rachete balistice
Coreea de Nord a anunţat, miercuri, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii, relatează site-ul agenţiei Yonhap.
Racheta intercontinentală cu rază lungă de acţiune Hwasong-15 a fost lansată cu succes, în baza ordinului direct al preşedintelui, dintr-o zonă aflată la nord de Phenian, potrivit unui anunţ al televiziunii de stat din Coreea de Nord.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
"Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a anunţat că ţara a îndeplinit o extraordinară cauză istorică, prin completarea forţei nucleare de stat. Noua rachetă este capabilă să lovească întreg continentul american", a transmis presa de la Phenian.
Agenţia naţională de ştiri KCNA a precizat că racheta Hwasong-15 este capabilă să transporte "un focos nuclear foarte mare". În cadrul testului de marţi, racheta balistică ar fi atins o altitudine de aproximativ 4.475 de kilometri - de peste zece ori mai mare decât cea a Staţiei Spaţiale Internaţionale - şi a parcurs o distanţă de 950 de kilometri, în 53 de minute.
În acelaşi mesaj, regimul nord-coreean s-a descris drept "o putere nucleară responsabilă" şi a precizat că armele strategice au fost dezvoltate pentru a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială în faţa "politicii şantajului nuclear şi a ameninţării nucleare din partea imperialiştilor americani".
În urma acestui anunţ, serviciile de informaţii sud-coreene nu exclud posibilitatea unui nou test nuclear din partea Coreei de Nord.
UPDATE ora 03.08: UE şi NATO au condamnat cel mai recent test balistic desfăşurat de Coreea de Nord
Uniunea Europeană şi Alianţa Nord-Atlantică au condamnat, marţi, cel mai recent test balistic desfăşurat de Coreea de Nord, întrucât subminează securitatea regională şi internaţională, relatează site-ul agenţiei Reuters.
NATO a transmis că Phenianul trebuie să se angajeze într-un dialog credibil cu comunitatea internaţională, pentru detensionarea situaţiei din Peninsula Coreeană.
"Condamn cu fermitate noul test cu rachete balistice din partea Coreei de Nord. Acesta reprezintă o altă încălcare a mai multor rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, subminând securitatea regională şi internaţională. În noiembrie, am vizitat partenerii NATO din regiune, Japonia şi Coreea de Sud, şi i-am cerut împreună Coreei de Nord să se abţină de la provocări suplimentare şi să renunţe la programele sale nucleare şi cu rachete balistice. Astăzi repet acest apel. Coreea de Nord trebuie să se angajeze într-un dialog credibil şi semnificativ alături de comunitatea internaţională", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Uniunea Europeană consideră că lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord reprezintă o "încălcare inacceptabilă" a obligaţiilor sale internaţionale.
"Această lansare reprezintă o altă provocare gravă şi o ameninţare serioasă la adresa securităţii internaţionale", a declarat purtătorul de cuvânt al şefei diplomaţiei europene, Federica Mogherini.
UPDATE ora 00.13: Donald Trump susţine că lansarea rachetei din Coreea de Nord este "o situaţie pe care o vom rezolva"
Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că Statele Unite "vor rezolva" situaţia privind testele cu rachete efectuate de către Coreea de Nord, iar abordarea de bază nu se va schimba în ciuda recentei lansări a unei rachete balistice intercontinentale, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Trump a declarat că testul de marţi nu schimbă abordarea "foarte serioasă" a SUA, la o săptămână după ce a trecut din nou Coreea de Nord pe lista ţărilor despre care Washingtonul spune că susţin terorismul.
"O rachetă a fost lansată cu puţin timp în urmă din Coreea de Nord. Vreau să vă spun doar că ne vom ocupa ... Este o situaţie pe care o vom rezolva. Am avut o lungă discuţie despre asta", a declarat Trump, în timpul unei întâlniri la Casa Albă cu liderii republicani din Congres.
Secretarul american al Apărării, James Mattis, a precizat că racheta balistică intercontinentală a fost lansată pe o traiectorie mai înaltă decât oricare alt test efectuat până acum de Coreea de Nord.
"Este un efort de cercetare şi dezvoltare din partea lor, de a continua construirea rachetelor balistice care ar putea ameninţa orice loc din lume, în principiu. Concluzia este că vorbim despre un efort continuu de a construi o ameninţare, o ameninţare cu rachete balistice care pune în pericol pacea mondială, pacea regională şi cu siguranţă Statele Unite", a spus Mattis.
Secretarul american al Apărării a catalogat răspunsul Coreei de Sud de a simula un atac balistic drept "un exerciţiu cu scopul de a face Coreea de Nord să înţeleagă că ar putea fi o ţintă pentru aliatul nostru".
UPDATE ora 23.32: Coreea de Sud a simulat un atac cu rachetă după testul balistic nord-coreean
Armata sud-coreeană a simulat un atac balistic punctual ca reacţie la testul cu rachetă efectuat de Coreea de Nord, anunţă Statul Major al armatei din Coreea de Sud, citat de site-ul agenţiei Yonhap.
Ca reacţie la provocarea regimului din Coreea de Nord, armata sud-coreeană a efectuat un exerciţiu în care a simulat "un atac balistic de mare precizie", a comunicat Statul Major militar de la Seul.
ŞTIREA INIŢIALĂ
"Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată în Marea de Est (Marea Japoniei) din apropiere de Pyongsong, provincia Pyongan de Sud. Racheta a zburat pe o distanţă de aproximativ 960 de kilometri, capacitatea fiind de aproximativ 4500 de kilometri", a transmis Statul Major al armatei sud-coreene.
Zona Pyongsong se află la nord de Phenian, iar racheta a fost lansată în cursul nopţii de marţi spre miercuri (marţi seară, ora României).
Se pare că racheta a fost lansată dintr-un unghi înclinat. În aceste condiţii, dacă ar fi fost lansată din poziţia standard, racheta balistică ar fi putut parcurge peste 10.000 de kilometri, având în vedere altitudinea maximă. Aceasta situaţie ar pune în raza de acţiune zona Hawaii, unde se află forţele americane din Oceanul Pacific.
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Robert Manning, a precizat: "Evaluarea iniţială indică faptul că este vorba despre o rachetă balistică intercontinentală (ICBM). Racheta a zburat aproximativ 1.000 de kilometri, înainte de a ateriza în zona economica exclusivă a Japoniei. Lucrăm împreună cu partenerii noştri pentru o evaluare mai detaliată a lansării. Comandamentul american de apărare aerospaţială (NORAD) a stabilit că lansarea rachetei din Coreea de Nord nu a reprezentat o ameninţare pentru America de Nord, pentru teritoriile noastre sau pentru aliaţii noştri. Angajamentul nostru faţă de apărarea aliaţilor, inclusiv Coreea de Sud şi Japonia, de aceste ameninţări rămâne ferm. Suntem pregătiţi să ne apăram de orice atac sau provocare".
Coreea de Nord nu mai efectuase niciun test balistic de 75 de zile. La 15 septembrie, Phenianul a lansat o rachetă balistică pe deasupra Japoniei, proiectilul căzând în Oceanul Pacific, după 3.700 de kilometri parcurşi. La 3 septembrie, Coreea de Nord a efectuat al şaselea test nuclear.
Citeşte şi: Prinţul Harry şi Meghan Markle au stabilit data şi locul nunţii. Când va avea loc fericitul eveniment
Citeşte şi: Pentagonul vrea să distrugă lucrările de artă realizate de deţinuţii de la Guantanamo / "America nu vrea, pur şi simplu, ca lumea să vadă aceste lucrări"
Citeşte şi: Premierul Varadkar încearcă să prevină prăbuşirea guvernului şi alegerile anticipate care ar slăbi poziţia Irlandei în negocierile de Brexit
Citeşte şi: Activişti Greenpeace au lansat rachete de semnalizare din incinta unei centrale nucleare din Franţa / Gestul, pentru a dovedi vulnerabilitatea unor astfel de obiective în caz de atac
Citeşte şi: Comisar european pentru integrare: UE este tot mai dispusă să aprobe aderarea statelor balcanice la blocul comunitar
Citeşte şi: Financial Times: UE priveşte cu preocupare cooperarea între state est-europene şi China/ Diplomaţii se tem că Beijingul ar putea submina regulile comunitare
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46