- Home
- Externe
- BRUXELLES, (05.04.2019, 20:45)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa, Spania şi Belgia ar intenţiona să FORŢEZE ieşirea Marii Britanii din UE pe 12 aprilie fără niciun acord Brexit
Franţa a obţinut susţinerea Spaniei şi Belgiei pentru a forţa retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit pe 12 aprilie dacă nu vor apărea propuneri semnificative din partea Londrei, afirmă surse UE.
Urmărește
4906 afișări
BREAKING: Franţa, Spania şi Belgia intenţionează să FORŢEZE ieşirea Marii Britanii din UE pe 12 aprilie
Franţa a obţinut susţinerea Spaniei şi Belgiei pentru a forţa retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit pe 12 aprilie dacă nu vor apărea propuneri semnificative din partea Londrei, afirmă surse UE.
Conform unor funcţionari UE citaţi de cotidianul britanic The Guardian, Administraţia Emmanuel Macron a obţinut susţinerea Spaniei şi Belgiei pentru a refuza cererea Guvernului Theresa May de amânare a Brexit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
"Probabil vom accepta amânarea cu cel mult câteva săptămâni pentru a ne pregăti de efectele asupra pieţelor financiare", a declarat un diplomat francez de la Uniunea Europeană.
Guvernul Theresa May a cerut din nou vineri amânarea Brexit până pe 30 iunie, pentru a evita ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord pe 12 aprilie. Conform unor surse UE, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, ar fi dispus să acorde amânarea Brexit aproximativ un an, în cadrul unui mecanism numit "extindere flexibilă" ("flextindere") care ar permite Marii Britanii să se retragă din Blocul comunitar imediat după o eventuală aprobare şi ratificare a Acordului Brexit, respins până acum de Camera Comunelor.
Însă Franţa şi Austria au semnalat că nu sunt de acord cu amânarea Brexit. O decizie de amânare poate fi luată în unanimitate de cele 27 de state membre UE.
Amélie de Montchalin, secretar de stat în cadrul Ministerului francez al Afacerilor Europene, a declarat pentru cotidianul The Guardian: "Consiliul European a luat o decizie clară pe 21 martie. O altă prelungire a negocierilor ar necesita ca Marea Britanie să prezinte un plan clar şi credibil care să aibă susţinere politică. În absenţa unui astfel de plan, va trebui să acceptăm că Marea Britanie a optat pentru retragerea din UE în mod dezordonat".
Potrivit deciziilor din acest moment, Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 12 aprilie, fără niciun acord Brexit.
Riscul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord este "alarmant de mare", a afirmat miercuri Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, catalogând drept "absolut absurde" sugestiile că un astfel de scenariu poate fi gestionat.
Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. Bruxellesul a amânat producerea Brexit până pe 12 aprilie în cazul în care Camera Comunelor nu va adopta proiectul de acord. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă pe 22 mai.
Theresa May a solicitat amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie
Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan iniţial al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.
Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a avertizat marţi că Uniunea Europeană nu va fi pe termen lung "ostatic" în criza Brexit, somând Marea Britanie să propună o soluţie privind ieşirea ordonată din Uniunea Europeană până pe 10 aprilie.
"Prioritatea noastră este buna funcţionare a Uniunii Europene şi a pieţei unice. Uniunea Europeană nu poate fi pe termen lung ostaticul crizei politice din Marea Britanie", a declarat Emmanuel Macron în cursul întrevederii pe care a avut-o la Palatul Elysée cu premierul Irlandei, Leo Varadkar. "Marea Britanie trebuie să prezinte un plan alternativ credibil până pe 10 aprilie, altfel, de facto, alege retragerea din Uniunea Europeană fără acord", a atras atenţia Macron.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: MONITORUL APĂRĂRII | Armata Rusiei a simulat respingerea unor atacuri aeriene, pe litoralul Mării Negre: Zeci de ţinte, distruse
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe