- Home
- Externe
- LONDRA, (07.07.2016, 22:13)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BREXIT Companiile britanice, preocupate de situaţia angajaţilor străini din statele membre UE: "Este o problemă uriaşă. Muncitorii nu se mai simt bineveniţi"
Companiile britanice au început să recruteze avocaţi în domeniul imigraţiei pentru a oferi consiliere juridică angajaţilor străini care provin din ţări membre UE în sensul obţinerii dreptului de rezidenţă în Marea Britanie, pe fondul incertitudinii privind ieşirea ţării din Blocul comunitar.
Urmărește
5367 afișări
Companiile britanice, preocupate de situaţia angajaţilor străini din statele membre UE
În Marea Britanie trăiesc peste trei milioane de cetăţeni din alte state membre UE, reprezentând 5% din populaţie, notează site-ul agenţiei Reuters. După ce majoritatea cetăţenilor britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE, companiile din Marea Britanie care au angajaţi din alte state europene au devenit preocupate de situaţia personalului.
"Aceşti oameni sunt aici pentru că au nevoie de locuri de muncă, iar noi avem nevoie de forţă de muncă", afirmă Stuart Fell, preşedintele companiei Metal Assemblies, situată la periferia oraşului Birmingham. "Cea mai mare preocupare a angajaţilor străini este că nu se mai simt bineveniţi în Marea Britanie. Guvernul a dat asigurări că nu se va schimba nimic în următorii doi ani, dar oamenii iau decizii de genul întemeierii unei familii sau cumpărării unei case, nu pot sta pe loc", explică Fell.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
În momentul de faţă, cetăţenii din alte state UE nu au nevoie de alte documente pentru a locui şi a munci în Marea Britanie, astfel că mulţi nu se obosesc să obţină alte documente de rezidenţă care sunt acum opţionale. Cei care locuiesc în Marea Britanie de cel puţin cinci ani pot obţine certificatul de rezidenţă permanentă - un pas necesar în perspectiva dobândirii cetăţeniei dar care părea inutil atât timp cât Marea Britanie era membră UE.
Charlotte Wills, avocat şi manager al firmei Fragomen Worldwide, specializată în drepturile imigranţilor, a declarat că în ultima perioadă au apărut o serie de întrebări din partea angajaţilor străini şi a companiilor britanice. "Principala întrebare este: ce se va întâmpla? Iar, în momentul de faţă, chiar nu ştim", a explicat ea.
Alţi angajatori au început deja să recruteze avocaţi. Alice Gast, preşedintele Colegiului Imperial Londra, a anunţat că universitatea încearcă să obţină clarificări privind statutul legal, în contextul în care are 2.000 de angajaţi din state membre UE. "Mulţi dintre angajaţii străini ar putea lua în considerare opţiunea aplicării pentru obţinerea statutului de rezident permanent", a recomandat Gast. Circa 15% dintre angajaţii universităţilor britanice provin din alte state membre UE.
Şi fermierii britanici sunt preocupaţi de situaţia celor 50.000 - 60.000 de angajaţi sezonieri care culeg flori, fructe şi legume. "Este o problemă uriaşă. Muncitorii nu se mai simt bineveniţi şi întreabă dacă vor mai avea locuri de muncă anul viitor. Agricultorii sunt extrem de preocupaţi de viitoarele surse ale forţei de muncă", afirmă John Hardman, directorul agenţiei de recrutări în agricultură HOPS. Agenţia aduce anual în Marea Britanie circa 6.000 de muncitori sezonieri, în principal din România şi Bulgaria.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Parlamentarul britanic Keith Vaz: Românii vor fi întotdeauna bineveniţi în Marea Britanie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe