- Home
- Externe
- LONDRA, (23.12.2015, 12:16)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Brexitul, cel mai mare risc pentru economia britanică în 2016
Cele mai mari două riscuri pentru economia britanică în 2016 sunt legate de Brexit, consideră majoritatea analiştilor intervievaţi de Bloomberg, în timp ce majorarea dobânzilor în SUA şi campania prezidenţială americană nu figurează pe lista posibilelor probleme, transmite Bloomberg.
Urmărește
1541 afișări
Brexitul, cel mai mare risc pentru economia britanică în 2016 (Imagine: Shutterstock)
Astfel, 43% dintre analişti au spus că cel mai mare risc este ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în timp ce 13% sunt îngrijoraţi de incertitudinile provocate de apropierea referendumului.
O proporţie de 39% dintre respondenţi au menţionat că Brexitul (ieşirea Marii Britanii din UE) este al doilea risc important la care este expusă economia britanică.
Votul referitor la apartenenţa la UE a Marii Britanii ar putea avea loc cel mai devreme la jumătatea anului 2016 şi cel târziu până la sfârşitul lui 2017.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi ce ai de făcut la alegeri. Pui ștampila pe alb!
-
Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce enclava palestiniană
-
DNA despre scandalul panourilor: nu este dispusă efectuarea urmăririi penale faţă de nicio persoană
-
Procurorii din New York spun că se vor opune respingerii condamnării lui Trump
Exit-ul din UE al ţării ar avea repercusiuni asupra lirei sterline şi a obligaţiunilor britanice şi ar declanşa negocieri pentru toate tipurile de acorduri, în timp ce companiile străine se vor întreba dacă este înţelept să investească în Marea Britanie.
"Riscul din 2016 este legat de încrederea investitorilor. Investiţiile străine directe ar putea fi reţinute până când va exista mai multă claritate în privinţa relaţiei Marii Britanii cu UE", a declarat Azad Zangana, economist la Schroders Investment Management în Londra.
Pe locul al treilea au fost menţionate riscurile legate de creşterea economiei mondiale.
Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a redus luna trecută estimarea privind la avansul economiei globale, pe fondul încetinirii pieţelor emergente, care influenţează şi state dezvoltate, ca Germania şi Japonia.
Discuţiile referitoare la ieşirea Marii Britanii din UE au apărut acum aproape trei ani, când premierul David Cameron a promis organizarea unui referendum pe această temă.
Volatilitatea lirei sterline a atins săptămâna trecută cel mai ridicat nivel după luna mai, după ce Cameron a spus că este momentul pentru stabilirea unor noi termeni pentru apartenenţa Marii Britanii la Uniune.
După un astfel de acord, care ar putea avea loc la un summit al liderilor UE din 18-19 februarie, premierul britanic va putea începe procesul legislativ pentru organizarea referendumului, iar votul ar urma să aibă loc în termen de patru luni.
Sondajele de opinie efectuate în rândul populaţiei nu sunt concludente. Două sondaje telefonice de săptămâna trecută au arătat un avans de 21, respectiv 17 puncte procentuale în favoarea rămânerii în UE, în timp ce două sondaje online au arătat scoruri foarte apropiate, pro şi contra.
Alte riscuri menţionate de analişti sunt cele provenite de pe piaţa imobiliară, terorism, bulele speculative şi deficitul de cont curent.
Citeşte şi: UE anunţă oficial că a prelungit cu şase luni sancţiunile impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene
Citeşte şi: ANALIZĂ: Ideea creării unei POLIŢII UE la frontiere prin cedarea suveranităţii se apropie de realitate
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Gemini este acuzat că i-a spus unui utilizator „te rog să mori” și „ești o pierdere de timp și de resurse. Ești o pată pe univers”
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Fiii lui Silviu Prigoană nu pot face succesiunea. Care este motivul + acuzații grave din partea Adrianei Bahmuțeanu
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe