Candidatura lui Tim Walz din SUA a stârnit ample dezbateri pe reţelele sociale din China

  • Nominalizarea lui Tim Walz pentru poziţia de vicepreşedinte SUA a stârnit ample dezbateri pe reţelele sociale din China.
  • În urmă cu 35 de ani, Walz a predat în China.
  • Kamala Harris va candida pentru preşedinţia SUA în tandem cu guvernatorul din Minnesota, Tim Walz.
Urmărește
786 afișări
Imaginea articolului Candidatura lui Tim Walz din SUA a stârnit ample dezbateri pe reţelele sociale din China

Sursa foto: X / @EricaOnABC13

Anunţul privind alegerea lui Tim Walz în echipa democratei Kamala Harris a provocat ample dezbateri în China. Utilizatorii chinezi ai reţelelor sociale au discutat despre modul în care Walz a petrecut un an predând în provincia Guangdong în 1989. Pe Weibo, subiectul a ajuns la 12 milioane de vizualizări, potrivit BBC.

Tim Walz şi soţia sa, profesoara Gwen Whipple, au petrecut şi luna de miere în China. În trecut, Walz a descris decizia sa de a preda în China drept „unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut vreodată”. Guvernatorul din Minnesota, în vârstă de 60 de ani, a fost profesor de istorie şi antrenor de fotbal înainte de a intra în politică. Era proaspăt absolvent facultate când s-a mutat în China pentru a preda engleză şi istoria americană la un liceu.

El s-a aflat în China în 1989, anul masacrului din Piaţa Tiananmen, ceea ce a fost comentat de utilizatorii de pe reţelele sociale chineze.

Străinii care se aflau în China în acel moment „sunt cei mai anti-China”, a spus un utilizator. Alţii au subliniat că în 1989, China era o ţară cu totul diferită. „Acest candidat a fost în China într-un moment foarte diferit. Atmosfera a fost foarte diferită", se spune într-un comentariu.

Mulţi chinezi cred că Walz poate întări legăturile între SUA şi China. Un utilizator Weibo a subliniat că „experienţa domnului Walz îi oferă o perspectivă reală asupra Chinei”, care ar putea „promova schimburile culturale între China şi Statele Unite într-un moment în care... relaţiile sunt extrem de dificile”.

Tim Walz va fi vicepreşedintele SUA dacă democrata Kamala Harris va fi aleasă preşedinte la alegerile de la toamnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici