Cantitate uriaşă de muniţie din al Doilea Război Mondial, descoperită într-un oraş din Polonia

Peste 400 de piese de muniţie care nu a explodat, datând din al Doilea Război Mondial, au fost descoperite miercuri la Opole, în sud-vestul Poloniei, în cursul unor lucrări în acest oraş cu aproximativ 126.000 de locuitori, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei.

Urmărește
999 afișări
Imaginea articolului Cantitate uriaşă de muniţie din al Doilea Război Mondial, descoperită într-un oraş din Polonia

Cantitate uriaşă de muniţie din al Doilea Război Mondial, descoperită într-un oraş din Polonia (Imagine: Catalina Filip/Arhiva Mediafax Foto)

"După dezgropare, muniţia va fi transportată în afara oraşului, pe un poligon de tir al armatei, pentru a fi dezamorsată acolo", a declarat Jacek Obierzynski, citat de agenţia poloneză de presă PAP.

Este vorba despre obuze antitanc de calibrul 47 de milimetri, a precizat purtătorul de cuvânt.

Descoperirea a fost făcută în cursul unor lucrări realizate de o societate din domeniul energiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici