- Home
- Externe
- (19.02.2022, 23:00)
- Mara Raducanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care este nevoia majoră a puterii de la Moscova?
- Analistul Bogdan Teodorescu: „Vor reînvia ruşii! Putin vrea, din nou, să aibă un cuvânt de spus: «scoateţi-vă trupele alea de acolo şi sunt mulţumit»!”
- Bogdan Teodorescu: „Pe această lentoare a comunicării Occidentului, ruşii au dovedit, de la un moment dat încolo, o extrem de mare inventivitate”
- Bogdan Teodorescu: „Avem de-a face cu o reconfigurare a unei realităţi de securitate şi crearea precedentului în care Moscova poate dicta unei sociaţii de ţări care nu au nicio legătură cu ea ce să facă”
- Bogdan Teodorescu: „Putem spune că Rusia a intuit că adversarul tradiţional NATO este într-o poziţie mai slabă”
- Bogdan Teodorescu: „Rusia îşi cere poziţia, într-o formă sau alta, de actor major, nu de actor regional”
Urmărește
2171 afișări
Invitat în emisiunea InSecuritate, analistul Bogdan Teodorescu face o radiografie a bătăliei care se desfăşoară în ultima perioadă de pe scena politică internaţională. Tensiuni. Mize grele. Jocuri de putere. Strategii. Duşmani tradiţionali şi prietenii setate şi resetate de dragului interesului.
Aşadar, ce vrea Rusia să ne dea de înţeles? Ce critică Vestul în raport cu Estul? Şi-a făcut Rusia drum printre lentoarea Occidentului şi intuind momentul de slăbiciune al NATO?
Care sunt discursurile cu care fiecare încearcă să câştige inimile şi minţile noastre? Cu ce ne alegem noi, la finalul zilei?
Bogdan Teodorescu: „Vom vedea în următorii ani că vor reînvia ruşii!”
„Între timp, lucrurile s-au schimbat. Axa nu mai este una neapărat ideologică cu toate că avem, pe de-o parte, China comunist-capitalistă şi America democrat-capitalistă şi iată apare din nou Rusia. Rusia, care, după 1990, a cunoscut o perioadă de acută decădere, de pierdere teritorială, de populaţie. (...) Vom vedea în următorii ani că vor reînvia ruşii. Pe această bipolaritate sino-americană, Rusia îşi cere poziţia într-o formă sau alta de actor major, nu de actor regional.” (05.52 -07.00 )
Bogdan Teodorescu: „Ruşii spun că, de fapt, ei sunt victimele şi răul este imperialismul american”
„Rusia nu s-a luptat să prezinte cât de bună este ea, ci să explice atât cetăţenilor ruşi, cât şi multora dintre cetăţenii europeni cât de răi sunt ceilalţi. Deci, pornind de la acest lucru, ceea ce vedem noi acum din perspectiva luptei de imagine, este că fiecare tabără încearcă să definească răul în partea cealaltă.
Ruşii spun că, de fapt, ei sunt victimele şi răul este „imperialismul” american, lipit de „nazismul” ucrainean. Occidentul spune, din contră, că ruşii încearcă să invadeze o ţară independentă, încearcă să pună în pericol structurile de securitate, în numele a unui ce greu de definit.”
Bogdan Teodorescu: „Problema este că, pentru Putin, nu este clar cine este Estul, până unde se întinde Estul”
„Pentru că, la un moment dat, era clar. Estul se întindea până la Berlin. În acest moment, lucrurile s-au modificat şi e un lucru greu de digerat şi greu de asimilat. (...) Problema este simplă. Putin vrea din nou să aibă un cuvânt de spus în acest sens. Poate nu cum a avut până acuma, dar un cuvânt de spus. Ideea: măi, scoateţi-vă trupele alea de acolo şi eu sunt mulţumit! Ori această problemă pe care el o ridică, indică, de fapt, nevoia majoră a puterii de la Moscova de a redeveni o superputere, nu doar un actor semnificativ, dar atâta.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
SUA inaugurează o bază de apărare antirachetă în Polonia
-
Victoria lui Trump ar putea afecta negativ economia Ungariei: Forintul, sub presiune din cauza tarifelor şi inflaţiei
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană nu ar fi mâncat la restaurant! Administratorul rupe tăcerea: ce a făcut afaceristul la masă. Răsturnare de situație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe