- Home
- Externe
- (28.04.2020, 11:03)
- Cristina Tudor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care sunt cele mai bune materiale pentru masca de protecţie, potrivit unui nou studiu
- Masca de protecţie nu este doar recomandată, însă ea va deveni obligatorie în spaţiile închise, din 15 mai, în România
- Masca chirurgicală este extrem de utilă în limitarea răspândirii coronavirusului.
- Oamenii de ştiinţă au descoperit care este cel mai eficient material pentru a filtra particulele aeriene.
Urmărește
8420 afișări
Care sunt cele mai bune materiale pentru masca de protecţie, potrivit unui nou studiu
Atunci când o persoană bolnavă tuşeşte sau strănută răspândeşte particule mici de salivă infectate în aer. Acestea variază în mărime de la unu până la cinci milimetri şi se deplasează pe o rază de aproximativ şase metri faţă de sursă. Intrarea în contact cu aceste particule mici promovează răspândirea virusurilor.
Aceste particule, numite aerosoli, pot parcurge sute de metri prin aer. În plus, aerosolii de dimensiuni de 10 nanometri până la 10 microni sunt respirabili şi pot ajunge direct în plămâni, potrivit Forbes.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
Purtarea unei măşti peste gură şi nas împiedică inhalarea particulelor ce conţin virusul.
Oamenii de ştiinţă au testat mai multe materiale pentru măştile de protecţie
Cercetătorii de la Univesitatea din Chicago au studiat ce materiale sunt cele mai eficiente în filtrarea acestor particule. Oamenii de ştiinţă au folosit un ventilator pentru a răspândi particule cu mărimi de 10 nanometri până la 6 microni, la o viteză de respiraţie în repaus. Cercetătorii au măsurat mărimea şi numărul particulelor care au rămas în aer după ce au trecut prin diverse tipuri de materiale, pentru a le testa eficienţa.
Pentru studiu, cercetătorii au testat o varietate de ţesături, inclusiv flanel, bumbac, poliester, mătase sintetică şi naturală şi şifon.
Atunci când a fost folosit un singur strat, bumbacul a filtrat 80% din particulele mai mari de 300 de nanometri. Cu toate acestea, materialele au fost mult mai eficiente atunci când au fost adăugate mai multe straturi. Un strat de bumbac cu două straturi de mătase au filtrat mai mult de 90% din particulele mai mari de 300 de nanometri. Combinarea unui strat de bumbac cu un strat de şifon şi un strat de flanel a avut rezultate asemănătoare.
Oamenii de ştiinţă consideră că eficienţa ridicată a ţesăturilor hibride se datorează filtrării mecanice şi electrostatice.
De asemenea, experţii atrag atenţia că masca trebuie să fie croită corespunzător, pentru a se aşeza pe faţă fără a exista spaţii pentru scurgeri. Dacă există aceste spaţii, masca îşi poate pierde până la 60% din eficienţă.
Foto: Profimedia
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe