- Home
- Externe
- WASHINGTON, (12.04.2018, 00:27)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Casa Albă: Preşedintele consideră că Rusia şi Siria sunt responsabile pentru atacul cu arme chimice
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a anunţat miercuri că preşedintele Donald Trump consideră că autorităţile ruse şi cele siriene ar trebui să fie trase la răspundere pentru atacul cu arme chimice din oraşul sirian Duma, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
854 afișări
Casa Albă: Preşedintele consideră că Rusia şi Siria sunt responsabile pentru atacul cu arme chimice
Washingtonul nu a pregătit deocamdată un calendar privind un atac de răspuns în Siria, iar liderul de la Casa Albă are mai multe opţiuni.
"Preşedintele consideră că Rusia şi Siria sunt responsabile pentru atacul cu arme chimice. Avem o serie de opţiuni şi toate aceste opţiuni sunt analizate. Deciziile finale nu au fost luate încă în acest sens", a declarat Sarah Huckabee Sanders, adăugând că rapoartele serviciilor de informaţii furnizate Statelor Unite nu susţin poziţia Rusiei potrivit căreia atacul a fost înscenat de organizaţia umanitară Căştile Albe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a transmis că Rusia este parţial responsabilă pentru atacul chimic din Siria întrucât Moscova a eşuat în prevenirea unui atac chimic, aşa cum a garantat anterior.
"Ei au garantat că folosirea armelor chimice de către Siria nu se va mai întâmpla. Au eşuat", a mai spus Sarah Huckabee Sanders.
La 8 aprilie, o serie de organizaţii umanitare şi mai mulţi medici au susţinut că minimum 70 de persoane din oraşul sirian Duma au murit prin asfixiere şi alte câteva sute prezintă simptome precum convulsii şi salivă abundentă (spume la gură), specifice pentru expunerea la substanţe neurotoxice sau clor.
Potrivit organizaţiei umanitare Căştile Albe, ar fi fost folosit un dispozitiv de tip bombă-butoi cu gaz sarin, care a fost aruncat dintr-un elicopter. Oraşul sirian Duma este ultima redută a grupării insurgente Jaish al-Islam din regiunea Ghuta de Est, iar forţele regimului sirian au efectuat mai multe bombardamente în zonă.
Statul Major al armatei Rusiei susţine că atacul chimic produs în oraşul sirian Duma a fost o înscenare a organizaţiei umanitare insurgente Căştile Albe.
Presa de stat de la Damasc a anunţat că forţele guvernamentale nu au efectuat atacuri chimice, iar informaţiile prezentate în presa occidentală sunt "invenţii" generate de faptul că rebelii au pierdut majoritatea teritoriilor ocupate.
Citeşte şi: Declaraţie surpriză din partea lui Zuckerberg, în a DOUA zi de audieri în Congresul SUA: CEO-ul Facebook susţine că şi datele lui au fost preluate de Cambridge Analytica
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe