- Home
- Externe
- BEIJING, (24.03.2014, 12:10)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Căutările avionului dispărut se intensifică: "Obiecte suspecte" în zona principală de căutare a MH370. US Navy a trimis un sistem de localizare a cutiilor negre - VIDEO
Căutările s-au intensificat luni în sudul Oceanului Indian, unde au fost mobilizate numeroase avioane şi nave, după ce au fost observate mai multe fragmente provenind cel mai probabil de la avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines. Un avion chinez a reperat "obiecte" considerate "suspecte" în sudul Oceanului Indian, a anunţat luni agenţia oficială de presă China Nouă.
Urmărește
5631 afișări
Cazul avionului dispărut: Un avion chinez a reperat "obiecte suspecte" în zona principală de căutare a MH370 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
UPDATE 16:02 - Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines S-A PRĂBUŞIT, nu există supravieţuitori
UPDATE 12:15 - Australia a detectat două obiecte, în cursul căutărilor în sudul Oceanului Indian, care ar putea să fie fragmente ale avionului ce efectua zborul MH370.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Australia a trimis o navă în zonă, cu scopul de a încerca să recupereze aceste două obiecte plutitoare, a adăugat Abbott.
Pe de altă parte, Malaysia a anunţat că obiectele descoperite de Australia urmează să fie recuperate în câteva ore.
UPDATE 12:05 - Căutările se intensifică în sudul Oceanului Indian
Căutările s-au intensificat luni în sudul Oceanului Indian, unde au fost mobilizate numeroase avioane şi nave, după ce au fost observate mai multe fragmente provenind cel mai probabil de la avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines.
Australia, care coordonează operaţiunile în regiune, a anunţat luni că urmăreşte toate pistele pentru localizarea avionului înainte de o înrăutăţire anunţată a condiţiilor meteorologice.
La rândul său, agenţia China Nouă a anunţat luni că "obiecte" suspecte, cel mai probabil având legătură cu avionul Boieng 777, au fost observate în regiune.
Obiectele, de culoare albă şi având formă pătrată, au fost detectate de un avion militar de tipul Iliuşin-76, trimis de autorităţile chineze în cadrul operaţiunilor de căutare la care participă numeroase ţări. De asemenea, aceste obiecte sunt compuse din două elemente relativ mari şi din alte numeroase bucăţi răspândite pe o rază de mai mulţi kilometri.
UPDATE 07:37 - US Navy a trimis un sistem de localizare a cutiilor negre în zona de căutare a MH370
Marina americană a anunţat luni dimineaţa că a trimis un sistem de localizare a cutiilor negre în zona în care se concentrează căutările unor eventuale fragmente ale avionului aparţinând companiei Malaysian Airlines care efectua zborul MH370.
Este vorba despre o "măsură de precauţie", a anunţat într-un e-mail comandantul William Marks, un purtător de cuvânt al Flotei a VII-a americane.
"În cazul în care este confirmat un câmp de fragmente, acest sistem tractat (de tip) TPL-25 (Towed Pinger Locator System) va constitui un atu suplimentar în încercarea de a localiza cutiile negre" aparţinând zborului MH370, dat dispărut de la 8 martie cu 239 de persoane la bord, a adăugat el.
Potrivit ofiţerului, TPL-25 este capabil să repreze aceste cutii negre, considerate cruciale, la o adâncime maximă de 6.000 de metri pe fundul mării, captând un semnal acustic.
Un avion comercial este dotat în mod regulamentar două cutii negre, numite DFDR (Digital Flight Data Recorder) şi CVR (Cockpit Voice Recorder).
DFDR înregistrează secundă cu secundă toţi parametri, pentru o perioadă de 25 de ore de zbor (viteză, altitudine, traiectorie, etc.)
CVR, un dispozitiv pentru înregistrarea "fonică" a zborului, înregistrează conversaţiile, dar şi toate sunetele şi anunţurile care se aud în cabina de pilotare. O analiză acustică poate să permită inclusiv cunoaşterea regimului motoarelor.
US Navy insistă asupra faptului că trimiterea în zonă a unui sistem nu constituie vreo confirmare a descoperirii avionului, după anunţul din weekend cu privire la reperarea de către un satelit francez a unor posisibile fragmente ale avionului care asigura zborul MH370 în sudul Oceanului Indian.
"Este o măsură de precauţie în vederea pre-poziţionării unui echipament şi personalului în apropiere de zonă, în cazul în care sunt găsite vreodată fragmente", a subliniat comandantul Chris Buddle în acelaşi mesaj.
UPDATE 06:30 - Un avion chinez a reperat "obiecte suspecte" în zona principală de căutare a MH370
"Obiectele" au fost observate de către un avion militar de tip Iliuşin-76 mobilizat de către autorităţile chineze în cadrul investigaţiilor la care participă numeroase ţări, a precizat China Nouă.
Mai multe state, între care China şi Australia, au detectat prin satelit prezenţa unor posibile fragmente în zona principală de căutare a zborului MH370, la aproximativ 2.500 de kilometri în largul coastelor Australiei.
Echipajul avionului chinez a transmis aceste nouă elemente atât autorităţilor australiene, cât şi spărgătorului de gheaţă chinez Xuelong, trimis în zonă de către autorităţile de la Beijing, a anunţat agenţia.
Un satelit francez a detectat, de asemenea, fragmente care pluteau în sudul Oceanului Indian, însă în afara zonei de căutare, în care sunt angajate operaţiuni de anvergură, a anunţat luni Australia.
Avionul de tip Boeing 777 care efectua cursa MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing s-a "evaporat" la puţin timp după ce a decolat pe 8 martie, sâmbătă, la ora locală 00.41 (vineri, 18.41, ora României), cu 239 de persoane la bord, dintre care două treimi erau cetăţeni chinezi.
La jumătatea drumului. între Malaysia şi Vietnam, avionul şi-a schimbat direcţia, în sensul invers faţă de rută, iar sistemele de comunicare au fost dezactivate "în mod deliberat", potrivit autorităţilor malaysiene.
Avionul a continuat să zboare timp de mai multe ore, având rezerve de carburant.
Avionul care asigura zborul MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing s-a "evaporat" la puţin timp după ce a decolat sâmbătă, pe 8 martie, la ora locală 00.41 (vineri, 18.41, ora României) cu 239 de persoane la bord, dintre care două treimi cetăţeni chinezi.
La jumătatea drumului, între Malaysia şi Vietnam, avionul a schimbat direcţia, către vest, în sens opus faţă de rută, iar sistemele de comunicare au fost dezactivate "în mod deliberat", potrivit autorităţilor malysiene. Avionul a zburat timp de mai multe ore, având rezerve de carburant.
Două culoare de căutare au fost delimitate pe baza tuturor acestor elemente, unul către Asia Centrală, celălalt din Indonezia şi până în sudul Oceanului Indian.
Cei mai mulţi dintre experţi privilegiază culoarul aerian sudic, apreciind că avionul nu ar fi putut să zboare, de exemplu în spaţiul aerian al Chinei sau fostelor republici sovietice, fără să fie detectat.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe