CAUZA accidentului feroviar din Elveţia. IMAGINI de la locul coliziunii - FOTO

Autorităţile elveţiene merg pe pista nerespectării unei semnalizări, ca fiind cauza accidentului de tren survenit luni seara în Elveţia franceză şi care s-a soldat cu un mort şi 26 de răniţi, dintre care cinci grav.

Urmărește
1984 afișări
Imaginea articolului CAUZA accidentului feroviar din Elveţia. IMAGINI de la locul coliziunii - FOTO

Cauzele accidentului feroviar din Elveţia sunt încă necunoscute. IMAGINI de la locul coliziunii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ipoteza privilegiată este nerespectarea semnalului luminos de către trenul care venea din Payerne", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Jean-Christophe Sauterel, purtător de cuvânt al poliţiei din Vaud, a doua zi de la producerea accidentului.

Într-un comunicat, compania a prezentat, de asemenea, condoleanţe familiei mecanicului de tren decedat în accident.

Luni seara, în jurul orei 18.45 (19.45 ora României), două trenuri regionale au intrat în coliziune în Granges-près-Marnand, un orăşel cu 1.000 de locuitori situat pe linia Palézieux - Payerne.

Accidentul a avut loc în apropiere de ieşirea din gara Granges-près-Marnand, pe sensul către Lausanne.

Potrivit ultimului bilanţ, au fost 26 de răniţi în rândul celor 46 de pasageri ai celor două trenuri, şi un mort, mecanicul unuia dintre cele două trenuri care au intrat în coliziune frontală deoarece se aflau pe aceeaşi linie. Răniţii, care sunt toţi elveţieni, au fost transferaţi la cinci spitale din regiune.

Marţi, CFF au amintit că Serviciile elveţiene pentru anchetarea accidentelor (SESA) analizează cauzele accidentului.

Linia feroviară rămâne închisă pe o durată nedeterminată între oraşele Payerne şi Moudon.

Cadavrul mecanicului, care a rămas blocat în locomotivă, a fost descarcerat abia la ora 01.30 (02.30 ora României), cu ajutorul a numeroase materiale, între care o macara de 200 de tone, pentru a degaja cele două locomotive încastrate una în cealaltă.

Accidentul s-a produs la ora 18.45 în timp ce un tren încetinea iar celălalt accelera la ieşirea din gară.

Unul dintre trenuri plecase spre Lausanne, iar celălalt venea de la Lausanne.

Potrivit cotidianului Tages Anzeiger, unul dintre cele două trenuri plecase mai devreme din gara Gâranges-près-Marnand, unde ar fi trebuit normal să se întâlnească cu trenul care venea din sens invers.

În pofida impactului puternic, niciun vagon nu a deraiat.

Cele două trenuri transportau 46 de persoane, toate de naţionalitate elveţiană, a anunţat poliţia din cantonul Vaud. Numeroase ambulanţe au ajuns rapid la faţa locului, precum şi un elicopter.

Persoanele rănite uşor au primit îngrijiri la faţa locului. Mai mulţi pasageri erau în stare de şoc, iar CFF au organizat o celulă de susţinere psihologică.

La faţa locului au fost mobilizate importante mijloace pentru separarea celor două trenuri, care urmează să fie tractate cu locomotive.

Operaţiunile de eliberare a căii ferate au continuat toată noaptea.

În total, peste 30 de ambulanţe, 34 de medici şi infirmiere, 37 de jandarmi şi 28 de pompieri au fost trimişi la faţa locului.

Această coliziune are loc după alte trei drame produse în Europa: deraierea unui tren franţuzesc la 12 iulie în apropiere de Paris (şapte morţi), deraierea unui tren spaniol la 24 iulie în apropiere de Santiago de Compostela (79 de morţi) şi accidentul unui autocar italian la 28 iulie în regiunea Napoli (38 de morţi).

În Elveţia, ultima coliziune între trenuri a avut loc în ianuarie 2013 la Neuhausen, la nord de Zurich, când 25 de persoane au fost rănite uşor. Coliziunea s-a produs din cauza nerespectării unui semnal.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici