- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cel mai sigur loc din lume va fi Vilnius. NATO trasformă capitala într-o fortăreaţă. De la sisteme Patriot la echipament pentru a face faţă unui potenţial atac chimic, biologic sau nuclear
NATO a transformat Vilnius într-o fortăreaţă apărată cu armament avansat pentru a-i proteja pe preşedintele american Joe Biden şi pe alţi lideri ai alianţei care se vor întâlni săptămâna viitoare la doar 32 km de gardul de sârmă ghimpată de la graniţa Lituaniei cu Belarus, un stat aliat ale Rusiei, relatează Reuters,
Cel mai sigut loc din lume va fi Vilnius. NATO trasformă capitala într-o fortăreaţă. De la sisteme Patriot la echipament pentru a face faţă unui potenţial atac chimic, biologic sau nuclear
Şaisprezece ţări NATO au trimis în total aproximativ 1.000 de soldaţi pentru a proteja summitul din 11-12 iulie, care va avea loc la doar 151 km de Rusia. Mulţi dintre ei furnizează, de asemenea, sisteme avansate de apărare antiaeriană de care statele baltice nu dispun.
"Ar fi mai mult decât iresponsabil ca cerul nostru să fie neprotejat în timp ce Biden şi liderii a 40 de ţări sosesc", a declarat preşedintele lituanian Gitanas Nauseda.
Germania a desfăşurat 12 vehicule lansatoare de rachete Patriot, folosite pentru a intercepta rachete balistice şi de croazieră sau avioane de război.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
Spania a adus un sistem de apărare antiaeriană NASAMS, Franţa trimite obuziere autopropulsate Caesar. Franţa, Finlanda şi Danemarca îşi bazează avioanele militare în Lituania, iar Regatul Unit şi Franţa furnizează capacităţi antidronă.
Polonia şi Germania au trimis forţe pentru operaţiuni speciale dotate cu elicoptere. Alţii trimit echipament pentru a face faţă oricărui potenţial atac chimic, biologic, radiologic şi nuclear.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO