- Home
- Externe
- (02.01.2015, 08:08)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cel mai violent oraş din lume. Cum trăiesc oamenii în locul unde 83% dintre decese sunt provocate de arme - FOTO
În cel mai violent oraş din lume criminalitatea provocată de bande şi de traficanţii de droguri duc la moartea a 187 de oameni pentru fiecare 100.000 de locuitori.
Urmărește
11257 afișări
Cel mai violent oraş din lume. Cum trăiesc oamenii în locul unde 83% dintre decese sunt provocate de arme (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
San Pedro Sula din Honduras este cel mai violent oraş din lume, unde în 2013 au murit 187 de oameni la fiecare 100.000 de locuitori, scrie Business Insider.
Comparativ, cel mai violent oraş din SUA este Detroit, unde anul trecut au fost ucişi 48 de oameni la fiecare 100.000 de locuitori.
Numărul extrem de mare de crime din San Pedro Sula este cauzat de conflictele generate de traficul de droguri, iar majoritatea crimelor nu sunt rezolvate. Peste jumătate din confiscările de cocaină din America Centrală au loc în El Salvador şi Honduras. În 2011, poliţia din San Pedro Sula a descoperit primul laborator de cocaină condus de mexicani în America Centrală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
În 2008, numărul extrem de mare de crime a forţat autorităţile din San Pedro Sula să depoziteze cadavrele în camioane refrigerate înainte de a fi transportate la morminte în masă.
Una dintre cele mai periculoase grupări din oraş, Mara Salvatrucha, cunoscută sub denumirea de MS-13, a luat naştere în anii 1980 printre deţinuţii de origine central-americană din California şi s-a extins în El Salvador când aceştia au fost deportaţi. Membrii bandei îşi fac tatuaje care le acoperă corpurile şi chipurile.
Conflictele au devenit atât de grave încât în 2013, Biserica Catolică a încercat să realizeze un armistiţiu între grupările Calle 18 şi Mara Salvatrucha.
În Honduras, fiecare persoană poate deţine până la cinci arme de foc. 83,4% dintre decesele din ţară sunt provocate de arme. Comparativ, în Statele Unite 60% dintre decese sunt provocate de arme de foc.
Violenţele din Honduras nu pot fi controlate nici de închisori. În 2012, cel puţin 14 deţinuţi au murit după de bande rivale s-au atacat reciproc cu arme şi macete. Un an mai târziu, deţinuţii au preluat controlul închisorilor, după ce statul a abandonat încercările de reabilitare.
Cetăţenii din San Pedro Sula se confruntă şi cu o poliţie coruptă. Chiar şi fostul şef al poliţiei naţionale, Juan Carlos ”El Tigre” Bonilla, este acuzat de crime. În 2002, a fost acuzat că a făcut parte dintr-o organizaţie criminală denumită Los Magnificos. A fost sancţionat cu o amendă de 5.000 de dolari, iar în 2013 a fost eliberat din funcţie.
Locuitorii din San Pedro Sula trăiesc în teamă permanentă şi sărăcie. În Honduras, a doua cea mai săracă ţară din America Latină, 65% din populaţie trăieşte sub limita sărăciei. În zonele rurale ale ţării, doar 15% din populaţie are acces la apă potabilă. 80% dintre locuitorii Hondurasului nu au acces la servicii medicale, iar aproximativ 33.000 de oameni sunt infectaţi cu virusul HIV/SIDA. Două treimi dintre copiii din ţară trăiesc în sărăcie, iar 7% sunt subnutriţi.
În vara lui 2014, un număr nemaiîntâlnit de minori fără documente de identitate au mers la graniţa cu SUA, pentru a scăpa de violenţele bandelor. Cetăţeni de toate vârstele părăsesc ţara frecvent. În 2012, SUA au deportat peste 32.000 de locuitori ai Hondurasului.
Citește pe alephnews.ro: Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe