Cel puţin 10 atacuri teroriste dejucate anul trecut de serviciile secrete occidentale

Serviciile secrete occidentale au prevenit cel puţin 10 atacuri teroriste în Europa anul trecut, iar actualul război dintre Israel şi gruparea Hamas a crescut ameninţarea unor noi agresiuni, a arătat marţi agenţia olandeză de informaţii AIVD într-un raport.

263 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 10 atacuri teroriste dejucate anul trecut de serviciile secrete occidentale

Cel puţin 10 atacuri teroriste dejucate anul trecut de serviciile secrete occidentale

Atacurile dejucate au inclus un plan de înjunghiere a unor persoane la întâmplare, asalturi asupra unor clădiri şi agresiuni la diferite evenimente, a precizat AIVD în raportul său anual, fără a da însă detalii.

"Au existat două teme principale pentru iniţierea unor astfel de atacuri: distrugerea Coranului în Olanda şi în alte ţări europene şi conflictul dintre Israel şi Hamas", se arată în raport, potrivit Reuters.

Au fost însă şi atacuri care nu au putut fi prevenite.

În octombrie, doi fani suedezi ai unei echipe de fotbal au fost împuşcaţi mortal la Bruxelles de către un membru al Statului Islamic. Tot în octombrie, un tânăr de 20 de ani a înjunghiat mortal un profesor şi a rănit grav alte două persoane într-un atac la o şcoală din oraşul Arras, în nordul Franţei.

Agenţia olandeză de informaţii nu a precizat câte dintre atacurile dejucate ar fi urmat să se producă după ce a început războiul dintre Israel şi Hamas.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici